podiumland

Nieuw project: Eerst zien dan geloven

podiumland

Nieuw project: Eerst zien dan geloven

In het voorjaar van 2020 presenteert CC Amstel haar nieuwste Podiumlandproject Eerst zien dan geloven. Het is een reis langs verschillende gebedshuizen in Amsterdam-Zuid.

Eerst zien dan geloven zet de deuren van drie Amsterdamse gebedshuizen wagenwijd open. Iedere dag, elke week of misschien maar een paar keer per jaar komen Amsterdammers hier samen om zich te verbinden, met anderen en met hun geloof. Drie theatermakers duiken deze huizen in en gaan op zoek naar het gezamenlijke verhaal van de gemeenschap en haar buren.

Reis met ons mee langs de persoonlijke verhalen van drie uiteenlopende gebedshuizen en haar buurt. Van de Oranjekerk in de Van Ostadestraat, via de Shoura gemeenschap in de Jekerstraat naar de Liberaal Joodse Gemeente aan de Zuidelijke Wandelweg. Om samen te eindigen in ons eigen huis: CC Amstel.

Houd onze website in de gaten voor updates over dit project.

-----
Eerst zien dan geloven is een project naar een concept van Hanna Timmers en Leo Sterrenburg. In samenwerking met NTjong en het Nationale Toneel hebben zij in seizoen 2016/2017 dit project in Den Haag uitgevoerd.

In Amsterdam wordt het project doorontwikkeld door Hanna Timmers, Hilde Tuinstra, Gerbrand Bos, Khadija Massaoudi.

CC Amstel maakt en presenteert theater in samenspraak met haar directe omgeving. We spelen in ons gloednieuwe gebouw en gaan tevens de wereld in met locatieproducties en communityprojecten.