Word vriend

Deel je onze ambitie? Steun ons!

Help mee om van CC Amstel een prachtig buurttheater te maken. Wij zijn er voor iedereen, voor mensen van alle leeftijden. We maken cultuur aantrekkelijk. Juist ook voor wie een theaterbezoek niet vanzelfsprekend is. Jouw steun doet er echt toe. Doe mee en beleef zelf wat ons veelzijdige en artistieke aanbod teweeg brengt.

Mark Walraven, directeur
Word vriend

Deel je onze ambitie? Steun ons!

Geef een bijdrage voor de podiumkunsten in de buurt. Samen brengen we de verbeelding aan de macht en voeden we het talent van morgen.

Ben jij ook van mening dat kunst de geest voedt en de samenleving verrijkt? Geloof jij ook dat een creatieve en artistieke impuls het vermogen bij mensen vergroot om buiten gevestigde denkkaders te treden en nieuwe zienswijzen of gedragswijzen te ontwikkelen? Dan deel je onze ambitie!

Verbinden is dé maatschappelijke opgave voor leefbare wijken. CC Amstel is een open podiumland. Als theater zijn we bij uitstek een creatieve plek in de buurt. Een plek waar de culturele kwaliteit telt en waar mensen samenkomen. 

Als jij ons sponsort, weet je zeker dat jouw steun ook echt goed terecht komt. CC Amstel is dichtbij en persoonlijk. Jouw donatie maakt echt een verschil. Je maakt het mogelijk dat volwassenen en kinderen een hele nieuwe wereld kunnen ervaren. Door kunst te kijken én mee te doen. Daarom is jouw steun wezenlijk. Je kunt, net als vele anderen, meebouwen aan het succes van dit prachtige culturele clubhuis met 50.000 bezoekers per jaar.

Er zijn verschillende manieren om ons zowel als particulier of als zakelijk partner te ondersteunen. Ontdek de mogelijkheden, welke projecten je kunt steunen en wat je voor deze inclusieve bruisende plek kunt betekenen en wij voor jou.

De sponsormogelijkheden
Word ambassadeur en verbind ons met je netwerk
Geef diensten in natura en verminder onze uitgaven
Word stoelsponsor en steun een bijzonder project
Word mecenas en steun een programmalijn

Ga binnenkort naar de stoelsponsoring of download de sponsormenukaart voor een overzicht van mogelijkheden. Wil je in gesprek over maatwerk? Neem contact op met Genevion Keune via genevion@ccamstel.nl.

Eenmalige donatieJe kunt ook een eenmalige donatie doen door een bedrag over te maken via de geefknop op deze website.
Elke donatie is meer dan welkom!

CC Amstel heeft de ANBI-status. Dat betekent dat giften van de inkomstenbelasting aftrekbaar zijn. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie over ANBI. 

Wat krijg je ervoor terug?
We zijn open over de besteding van het geld en laten zien wat het oplevert. We zetten jou als donateur in de spotlights, met naamsvermelding. Je krijgt vrijkaarten voor voorstellingen en uitnodigingen voor netwerkmomenten. Je maakt deel uit van een groep trotse sponsoren. 

Ben je een bedrijf? Dan lift je tevens mee op onze merkwaarden en dragen wij bij aan je MVO doelen.
‘Samen doen. Met een creatieve vonk.’ Dat is ons motto.

Dankbaar!
Bekijk hier wie jou voorgingen en wie deel uitmaken van de vriendengroep van CC Amstel. Alle steun is welkom!

--- 
ANBI-status
Hieronder geven wij inzicht in de doelstellingen, activiteiten en financiële gegevens van CC Amstel.

Naam instelling
Stichting CC Amstel
RSIN / fiscaal nummer 8025 54 994

Post- en bezoekadres
Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam
Hoofdlijnen beleidsplan CC Amstel

Beleid
CC Amstel bevindt zich sinds september 2018 aan het Cullinanplein 1 te Amsterdam. Dit nieuwe clubhuis voor culturele activiteiten in de Diamantbuurt is een ontmoetingsplaats voor theater, muziek en cultuur. Met passie voor podiumkunsten brengt zij de verbeelding aan de macht en voedt zij het talent van morgen, vanuit de gedachte dat kunst de geest voedt en de samenleving verrijkt. Door mensen te raken en een vonk te creëren stimuleert zij actief burgerschap.

CC Amstel komt voort uit Ostade A'dam, een buurttheater dat ruim 30 jaar in de Van Ostadestraat te vinden was, en vaart verder op de nieuwe koers die zij sinds 2014 voer. Daarmee zette Ostade A'dam in op verbreding van de activiteiten, vanuit de gedachte dat het kleine theatercircuit de humuslaag is voor de ontwikkeling van theatermakers en publiek. Als theater in de buurt was het een lokale ontmoetingsplaats en uitvalsbasis voor theateractiviteiten. Ostade A'dam fungeerde als schakel in de culturele ontwikkeling van de wijk en haar bewoners. CC Amstel geeft dat verder vorm door de bestaande activiteiten uit te bouwen.

Programmering
CC Amstel is een belangrijk podium in de buurt voor jeugd- en jongerentheater. Daarnaast specialiseerde zij zich de afgelopen jaren in Ostade A'dam in hedendaags muziektheater. Dat is terug te zien in de programmering. Daarnaast vormt in CC Amstel dans een genre dat een vaste plek krijgt in de programmering. Daarnaast produceert CC Amstel verschillende eigen projecten, voor en met de buurt.

Op het gebied van muziektheater en dans vormt de samenwerking met de Diamantfabriek en House of Makers een belangrijke pijler in de programmering. Dit aanbod bundelt CC Amstel deels in de festivals Muziektheaterdagen A'dam en Amsteldans. Er wordt met thematisch geprogrammeerd en het aanbod voor jeugd krijgt een duidelijke plaats in het programma.

Voor het aanbod voor jeugd en jongeren werkt CC Amstel samen met Het Kleine Theater en Poldertheater. Deze samenwerking startte reeds in Ostade A'dam, sinds de zomer van 2013 maakt zij dit aanbod meer regulier. Dit betreft vooral de jeugdprogrammering op woensdagmiddag en op zondag. Op die manier zet zij de beschikbare middelen, mankracht en publicitaire inspanningen zo efficiënt mogelijk in. Dit aanbod blijft in CC Amstel onderdeel van de activiteiten.

Het nieuwe merk CC Amstel
CC Amstel is het nieuwe podiumland in Amsterdam. Een self-appointed land, maar dan open. Speels en open. Elke dag staat zij op en schept zij haar wijkland, haar droomland weer opnieuw. Zij gaat daar waar iets te delen is en verbinding ontstaat. Dat doen zij vanuit haar clubhuis, met vrienden en buren. Daarom bestaat haar naam uit vele handschriften. Haar handschrift, het logo dus, wordt een wisselend handschrift. De creativiteit en het werk van allen die aan haar project mee doen zit erin en spat eruit. Aansluitend bij de kernwaarden rebels, creatief en alert is het merk bold en eigenwijs.

Bestuurders
Frans van Oekel, voorzitter
Maïte Ottes, secretaris
Fred Pranata, penningmeester
Nelleke van der Voort, algemeen bestuurslid

Beloningsbeleid bestuur
De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Beloningsbeleid directie en personeel
Het beloningsbeleid voor de directie en het personeel is gebaseerd op de CAO Theater.

Bezoldiging topfunctionarissen (semi-)publieke sector 
Bezoldigingen voor betrokken medewerkers zijn in dit kader niet relevant. De Wet Normering Topinkomens (WNT) is daarmee niet van toepassing.

Actueel verslag uitgeoefende activiteiten en financiële verantwoording
Download hier het jaarverslag van Ostade A'dam van 2017.