Jeugd

Nijntje op de fiets

Marianne van Houten
    • 2+
    • jeugd

Muzikale theatervoorstelling gebaseerd op de boeken van Dick Bruna

Jeugd

Nijntje op de fiets

Marianne van Houten

MidzomerMokum programma in CC Amstel! Voor kinderen vanaf 2+

Fietsen is het liefste wat ik doe
over de heuvels en door het bos
op de fiets kan ik overal naartoe
ja, nijntje wordt nooit moe

Dan fiets ik langs de vijver
de vijver is heel groot
er zwemmen witte eenden in
die breng ik dan wat brood

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Spel, muziek: Marianne van Houten
Liedjes: Femke Hermans
Script, regie: Hans Thissen
Decorontwerp: Kors de Waard
Decoruitvoering: Eric Loze
Fotografie: Willem Schalekamp
Naar de boeken van Nijntje
Auteur en illustrator: Dick Bruna
Producent: Klein Amsterdam Producties

Duur: 30 min.

-----
Over Marianne van Houten
Marianne van Houten studeerde in 2005 af aan het Artez conservatorium (zang), maar wist toen al dat theater voor haar onlosmakelijk verbonden is met zang. Ze volgde daarom verschillende workshops, o.a. clowning, improvisatie en kleinkunst. Direct na haar afstuderen speelde ze in verschillende kindertheaterproducties. Ze schrijft en speelt ook haar eigen kindervoorstellingen. Marianne specialiseerde zich vooral in het lesgeven en theatermaken voor de allerkleinsten. Daarnaast werkt ze voor Diva Dichtbij. Ze zingt dan voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en niet meer zelf naar het theater kunnen gaan, bijvoorbeeld in zorginstellingen voor mensen met dementie.