Theater

BAMBIE 20 - de woedende versie

Bambie
Theater

BAMBIE 20 - de woedende versie

Bambie

Anderhalf uur durend vrolijkmakend en bevrijdend non-stop conflict

Woede is "een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is", aldus filosoof Peter Sloterdijk. In BAMBIE 20 krijgt de woede alle ruimte. Want woede zorgt ook voor een veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige aanwezigheid. Wie explodeert wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels.

In absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes zorgen de aanvallen van drie figuren voor een anderhalf uur durend non-stop conflict. Vrolijkmakend en bevrijdend. In alle mogelijke implosies en explosies leven ze zich uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant én op het interieur.

De spelers/makers van BAMBIE 20: Gerindo Kartadinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter maakten eerder BAMBIE 6 en BAMBIE 8, die allebei de VSCD-Mimeprijs wonnen. Geluidenmagiër Wim Conradi ondersteunt de voorstelling ritmisch en muzikaal.

Duur: 90 min.

Idee en spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan, Gerindo Kartadinata
Eindregie: Marijn van der Jagt
Spelcoach: Ibelisse Guardia Ferragutti
Geluidsontwerp: Wim Conradi
Lichtontwerp & techniek: Manuel Boutreur
Beeld: Hester Jolink
Kostuums: Atty Kingma
Scènefoto’s: Ben van Duin
Foto en grafisch ontwerp: -SYB-
Productie: Lena Meijer
Zakelijke leiding: Tamara Keasberry / Bureau tamtam
Marketing: Lonneke van Eden / Bureau tamtam
Theatergroep BAMBIE wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst

Website
Facebook
Instagram

De groep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter is begonnen in 1995 op de Amsterdamse Mime-Opleiding. Sindsdien heeft Bambie meer dan twintig voorstellingen gemaakt in een fysieke en beeldende theaterstijl. De voorstellingen tonen altijd de fysieke uitvergroting van een heftige binnenwereld. Het lichaam is bij Bambie de spiegel van de diepste angsten en verlangens van de figuren op het toneel. Hun veel te grote gevoelens geven hun gedragingen een absurde, expressionistische of poëtische uitvergroting. Bambie won verschillende prijzen, speelt voorstellingen in binnen- en buitenland en heeft door de jaren heen een trouw en enthousiast publiek opgebouwd.