Jeugd

De Paraplu

Klaartje van Veldhoven, Jeroen Gevers & Toeac
  • festival
  • jeugd
  • 4+
 • Volwassen: € 9.50
  Jeugd regulier: € 7.50
  Jeugd Stadspas / NSO: € 6.00
 • Zaal

Een wereld vol avontuur en verwondering

Jeugd

De Paraplu

Klaartje van Veldhoven, Jeroen Gevers & Toeac

Muziektheater geïnspireerd door het prentenboek De Paraplu van de Schuberts.

Het prentenboek De Paraplu (2010) is een creatie van het veelvuldig prijswinnende echtpaar Ingrid en Dieter Schubert, dat al meer dan dertig jaar samen prentenboeken maakt. Inmiddels zijn door hen verzonnen personages zoals Platvoetje, Woeste Willem, Beer en Egel klassieke helden geworden voor menig kind en ouder. En daar behoort inmiddels ook het kleine zwarte hondje Quibus toe dat dankzij een rode paraplu de hele wereld tot zich neemt. Dit prachtige prentenboek neemt de lezer mee in een wereld vol avontuur en verwondering. Jong of oud, eenieder kan zich eenvoudig verliezen in de humorvolle en spannende belevenissen, waarin de paraplu Quibus op sleeptouw neemt.

Hondje Quibus vindt een paraplu: een heel gewone, een rode. Maar dan komt de wind: die tilt de paraplu op en Quibus moet mee! Hij wordt de wereld rond geblazen en beleeft fantastische avonturen. Hij danst op de wolken, neemt een duik in de oceaan, hangt tussen de vleermuizen maar verlangt uiteindelijk weer terug naar zijn eigen bed.

Regie: Annechien Koerselman
Tekst: Floortje Schoevaart
Compositie: Nicoline Soeter
Uitvoering: Klaartje van Veldhoven (zang), Jeroen Gevers (percussie), accordeonduo TOEAC Pieternel Berkers en Renée Bekkers
Decor: Calle de Hoog
Productie: TOEAC
Met dank aan: Stichting Accordion for Art

Duur: 45 min.

Website TOEAC

-----
Sprookjes in de Krokus
is hét jeugdfilm- en theaterfestival in De Pijp in samenwerking met Rialto en OBA De Pijp. In de voorjaarsvakantie is er van alles te beleven. Van mooie, grappige en spannende films tot betoverend theater en inspirerende workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar.