Jeugd

De Paraplu

Klaartje van Veldhoven, Jeroen Gevers & Toeac
    • festival
    • jeugd
    • 4+

Vlieg je mee?

Jeugd

De Paraplu

Klaartje van Veldhoven, Jeroen Gevers & Toeac

Muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op het boek De Paraplu van Ingrid en Dieter Schubert

Quibus, een wollig zwartharig hondje, vindt een paraplu: een heel gewone, een rode. Maar dan komt de wind: die tilt de paraplu op en Quibus moet mee! Hij wordt de wereld rond geblazen en beleeft fantastische avonturen. Hij danst op de wolken, neemt een  duik in de oceaan, slingert aan lianen en hangt tussen de vleermuizen. Vlieg je mee?

Het kleine zwarte hondje Quibus is voor velen al een klassieke held geworden. Ook de makers van de Paraplu hebben zich door de rode plu op sleeptouw laten nemen. Laat je meevoeren door de klankrijke atmosferische muziek van Nicoline Soeter, de speelse fantasierijke regie van Annechien Koerselman en de humoristische teksten van Floortje Schoevaarts en ontdek een wereld waarvan je het bestaan niet vermoedde.

Muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Gebaseerd op het boek De Paraplu van Ingrid en Dieter Schubert, uitgegeven door Lemniscaat.

Compositie, idee: Nicoline Soeter
Zang, idee: Klaartje van Veldhoven
Accordeon, productie: Renée Bekkers
Percussie: Jeroen Geevers
Cello: Susanne Rosmolen
Regie, script: Annechien Koerselman
Tekst: Floortje Schoevaart
Scenografie: Calle de Hoog
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams fonds voor de Kunst

Duur: 45 min.

Website De Paraplu
Website TOEAC

-----
Sprookjes in de Krokus
is hét jeugdfilm- en theaterfestival in De Pijp in samenwerking met Rialto en OBA De Pijp. In de voorjaarsvakantie is er van alles te beleven. Van mooie, grappige en spannende films tot betoverend theater en inspirerende workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar.