Theater

De zon als hij valt

Theatergroep Azijn

Gebaseerd op het gelijknamige prozadebuut van Joost Oomen

Theater

De zon als hij valt

Theatergroep Azijn

Een prikkelende, surrealistische en intieme voorstelling over het hebben van een doel en een plaats in de wereld, én de rol van toeval in verhalen.

Willen alle terroristen die niet écht dood zijn nu opstaan? Alsjeblieft? Ik hou niet van wat onverwacht is. Als iemand zich nu in een uitgebrand huis heeft verstopt en daar wacht met een geladen kalasjnikov om mij te verrassen en dood te schieten, dan wil ik dat je me nu waarschuwt.

Na twee gewelddadige episodes uit de wereldgeschiedenis komen twee voorwerpen, het glazen oog van een vermoordde terrorist en de uitgedroogde pols van een verbrandde vrachtwagenchauffeur, toevallig in handen van een Spaans meisje en een Libische jongen. Voorwerpen hebben echter ook iets te willen en het Oog en de Pols willen maar één ding: bij elkaar komen. Aangestuurd door het oog waagt de jongen een poging om als bootvluchteling naar Europa te reizen, terwijl het meisje aan de andere kant van de woestijn en zee met de Pols wacht op hun komst. Wat volgt is een avontuur vol hunkering, over zandheuvels en door de Middellandse Zee. De zon als hij valt is een groots verhaal, over kleine voorwerpen en mensen.

Theatergroep Azijn is een jong en klein professioneel Utrechts theatergezelschap, dat voorstellingen met een ruig randje voor de kleinere vlakkevloerzalen maakt. Het narratief van de voorstellingen staat altijd centraal, daarom wordt er vaak gewerkt met modern repertoire of een literatuurwerk.

Naar: het gelijknamige prozadebuut van dichter Joost Oomen
Regie: Ludy Graffelman
Toneelbewerking: Yentl van Stokkum i.s.m. Joost Oomen
Spel: Eileen Graham, Joep Hendrikx, Annebel Overbeeke, Kiefer Zwart
Dramaturgie: Joran de Groot
Toneelbeeld, lichtontwerp, techniek: Floris Barnhoorn
Productie, publiciteit: Annemoon Mater
Met dank aan: Literair productiehuis De Wintertuin / De Nieuwe Oost
Met financiële steun van: Gemeente Utrecht, LiraFonds, K.F. Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds

Duur: 80 min.

Website Theatergroep Azijn
Facebook Theatergroep Azijn