Muziek(theater)

Een Kersentuin

Kameroperahuis i.s.m. Nationaal Jeugd Orkest
    • highlight

Die Van Berckel is ook al een ontdekking

de Volkskrant**** over Play Maids

Muziek(theater)

Een Kersentuin

Kameroperahuis i.s.m. Nationaal Jeugd Orkest

Een radicale tragikomische muziektheaterbewerking van de toneelklassieker van Anton Tsjechov.

In Een Kersentuin zien we Ljubov (Juul Vrijdag) in de laatste hallucinante momenten voor haar dood. Deze aan lagerwal geraakte adellijke dame klampt zich vast aan alles wat er niet meer is. Langzaam verliest ze de grip op haar herinneringen. Hoogte- en dieptepunten flitsen als een grillig en muzikaal revue-requiem aan haar voorbij. Het onder ogen komen van haar eigen verval leidt tot een pijnlijke confrontatie met het verleden dat zij zo idealiseerde.

Een Kersentuin, een muziektheaterbewerking van de toneelklassieker van Tsjechov, is een bombastische muziektheaterproductie van Kameroperahuis in samenwerking met het Nationaal Jeugd Orkest. Een melancholische, tragikomische voorstelling over tijd, vergankelijkheid en herinneringen. Over angst voor de toekomst en het idealiseren van je verleden.

De regie is in handen van de jonge regisseur Mart van Berckel. Zijn werk kenmerkt zich door radicale bewerkingen van klassiek materiaal, vaak in een grootse en fantasierijke beeldtaal die de toeschouwer verrast en laat verwonderen. In 2017 maakte Van Berckel bij Kameroperahuis de voorstelling Before I Die die in première ging op de Operadagen Rotterdam. Een Kersentuin is een voorstelling die Van Berckel maakt binnen de nieuwe makersregeling van het Fonds Podiumkunsten.

Tekst: Geïnspireerd op De Kersentuin van Anton Tsjechov
Regie: Mart van Berckel
Muzikale leiding: Tijn Wybenga
Dramaturgie: Florian Hellwig
Spel: Juul Vrijdag, Laurien van Rijswijk, Tim Hammer, Roel Goedhart, Eva Traa, Beppie Schalken, Alexander Schuitema (stagiair), e.a.
Scenografie: Vera Selhorst
Campagnebeeld: Erik Franssen
Scenefotografie: Kurt van der Elst
Trailer: Lancelot Video
Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Regieassistent: Merit Vessies
Techniek: Koos Wolters
Met dank aan: Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Provincie Gelderland, Fonds Podiumkunsten, Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Dioraphte, Norma Fonds

Duur: 75 min.

Website Kameroperahuis