Jeugd

Het Muizenhuis

Mariska Simon
    • 3+
    • festival
    • jeugd

De muziek in deze voorstelling is onverwacht volwassen: jazzy, stemmig. Die past goed bij sprookjesachtige verhaal...

- Theaterkrant

Jeugd

Het Muizenhuis

Mariska Simon

In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven.

Sam en Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPERnieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPERverlegen en REUZEbraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam en Julia en hun bijzondere leefomgeving. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Het muizenhuis en Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman.

Over Mariska Simon
Mariska Simon studeerde af aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunst, muziek en dans te Den Haag. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van muziektheater gebaseerd op kinderboeken.

Ze schreef onder andere liedjes voor de musicals over Knofje, Pim en Pom, Tom Poes en een lied voor de 60ste verjaardag van Nijntje. Als actrice was ze te zien in Dikkie Dik en de Taart, Ezel en Beer en De Waterprinses. Ook speelde ze een aantal jaar de rol van Knofje.

Nu staat zij in de theaters met de voorstelling Het Muizenhuis naar de boeken van Karina Schaapman.

Spel, muziek, projectie: Mariska Simon
Arrangementen, techniek: Bas Schneider
Regie: Hans Thissen
Foto: Eddo Hartmann (c) Rubinstein
Producent: Stichting Twee-ater / Klein Amsterdam Producties
Decor: in samenwerking met Studio Schaapman

Duur: 40 min.

-----
Sprookjes in de Krokus
is hét jeugdfilm- en theaterfestival in De Pijp in samenwerking met Rialto en OBA De Pijp. In de voorjaarsvakantie is er van alles te beleven. Van mooie, grappige en spannende films tot betoverend theater en inspirerende workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar.