Theater

It wie op in simmerjûn

Pier21
    • Fries gesproken
    • boventiteling

Meteen na afloop van het culturele jaar 2018 in Friesland gaat de tragikomedie It wie op in simmerjûn van Pier21 in première

Theater

It wie op in simmerjûn

Pier21

Ben je als mens de dirigent van je leven? Kan je besluiten bij elkaar te horen? Deze voorstelling is Fries gesproken met Nederlandse boventiteling.

Theo en Anneke hebben elkaar op latere leeftijd gevonden. Theo helpt Anneke zo goed als hij kan bij het vinden van een fijne plek in een verzorgingstehuis voor haar vader en moeder, Daniël en Wimmy. Die zijn op een leeftijd dat ze allang niet meer op pad kunnen met Daniëls grote hobby, het draaiorgel. Maar Daniël en Wimmy willen niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Samen willen ze uit het leven stappen, na een laatste dans op It wie op in simmerjûn.

Meteen na afloop van het culturele jaar 2018 in Friesland gaat de tragikomedie It wie op in simmerjûn van Pier21 in première. De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang.

Gerenommeerde acteurs Jan Arendz en Joke Tjalsma spelen zowel het jonge als het oude stel. Ze staan voor het eerst samen op het podium in dit nieuwe stuk van Bouke Oldenhof. Eerder schreef Oldenhof Feteranen, dat in 2017 werd uitgeroepen tot het beste Friestalige toneelstuk 2013-2016. Velen kennen Joke Tjalsma van Marijke Muoi, waarin ze een glansrol vertolkte. Jan Arendz tourde recent succesvol door de provincie met Bokwe. De regie van It wie op in simmerjûn is in handen van Jos Thie, vaste regisseur bij Pier21 en de man achter de grote 2018-productie De Stormruiter.

Deze voorstelling is Fries gesproken met Nederlandse boventiteling!

Regie: Jos Thie
Tekst: Bouke Oldenhof
Spel: Jan Arendz, Joke Tjalsma

Duur: 90 min.

Website Pier21
Facebook Pier21