Jeugd

Lied van Boom

SOIL muziektheater i.s.m. Gienke Deuten/Gouden Haas
    • 1,5+
    • jeugd
    • festival
    • coronapas
Jeugd

Lied van Boom

SOIL muziektheater i.s.m. Gienke Deuten/Gouden Haas

Beeldende muziekvoorstelling voor iedereen vanaf 1,5 jaar

Wist je dat elke boom zachtjes zingt? Nooit gehoord als je in het bos loopt? Als je heel stil bent en goed luistert dan kun je ze horen met hun fuitende takken, ruisende bladeren en knappende wortels. Bomen zijn heel muzikaal. Kom maar mee en luister!

Geïnspireerd door Giovanni Sollima's When we were trees maakte SOIL in opdracht van de Amsterdamse Cellobiënnale 2020 een beeldende nieuwe muziekvoorstelling voor 1,5+. Een breed scala aan bijzondere muziek voor cello van Benjamin Britten, Johannes Brahms, Kaija Saariaho evenals nieuw werk van Guillermo Celano staat centraal.

De muziek dient als vertrekpunt waarvandaan we het verhaal vertellen over het ontstaan van de klank van de cello. Uiteenlopende stijlen van klassiek romantisch, Argentijnse volksmuziek tot aan modern komen voorbij.

Na afloop van de voorstelling is er de gelegenheid voor de kinderen om van dichtbij met het instrument kennis te maken.

Lied van Boom is na Waai (2017) de tweede voorstelling die SOIL voor deze jonge leeftijd maakt. De voorstelling kwam tot stand i.s.m. met hulp van het ontwikkelprogramma Jong Beginnen van Festival 2 Turven Hoog.

Duur: 40 min.

Concept: Gienke Deuten, SOIL
Regie: Gienke Deuten
Spel, zang: Luc van Esch
Muziekconcept en uitvoering: SOIL, Florien Hamer (cello/zang)
Kostuums, decor: Freja Roelofs
Fotografe, trailer: Bart Majoor
PR-ontwerp: Studio Matusiak
Productie, publiciteit: SOIL
Lied van Boom kwam tot stand met fnanciële steun van de Amsterdamse Cellobiënnale, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, het NORMAfonds en de Janivo Stichting

Website

Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.