Jeugd

Orfeo (8+ | Verhalen in de Herfst)

Theater Sonnevanck & Nederlandse Reisopera
    • festival
    • jeugd
    • 8+

Runia zingt niet alleen de rol van Eurydice, maar neemt overtuigend alle andere rollen op zich. Zeer sterk is ook Sietsema die Orpheus eerst vol met een aan grootheidswaanzin grenzende bravoure speelt, maar daarna ook vol woede en uiteindelijk breekbaar.

Jeugd

Orfeo (8+ | Verhalen in de Herfst)

Theater Sonnevanck & Nederlandse Reisopera

De oudste opera ter wereld komt tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar.

Eerst zien, dan geloven

Iedereen houdt van hem: Orfeo! De fans staan voor hem in de rij. Als Orfeo zingt is het alsof de zon gaat schijnen en verdriet niet meer bestaat. Geen wonder dat hij zich onoverwinnelijk voelt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend duo zijn ze. Het leven lacht hen toe, niets kan ze stoppen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo weigert het te geloven. In zijn leven sterft er niemand! En zeker Eurydice niet. Tot aan de onderwereld reist hij om haar terug te vinden. Als het moet zal hij de Dood betoveren met zijn zang. Maar is dat genoeg om haar weer mee te nemen?

Een acteur, een zangeres en een muzikant brengen samen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.

Over de makers
Regisseur en schrijver Daniel van Klaveren studeerde in 2005 af aan de acteursopleiding aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Hij maakte eerder bij de Toneelmakerij de voorstellingen Jamal en Nadia en bij STIP theaterproducties de voorstelling Zus van Mozart.

Componist en muzikant Christoph Mac-Carty maakte eerder bij Theater Sonnevanck de muziek voor de voorstelling Princess (een coproductie met Toneelgroep Oostpool). Deze werd in september 2018 bekroond met een Gouden Krekel.

Acteur en zanger Bart Sietsema is onder andere bekend van zijn rollen in de musicals Soof en Razend. Verder was hij ook te zien in het tweede seizoen van de VARA televisieserie Hollands Hoop. Daarnaast schrijft en componeert Bart zijn eigen muziek, dit deed hij onder andere voor de kindervoorstelling Koning van Katoren van de Nachtdieren.

Mezzosopraan Merlijn Runa studeerde af aan de Nederlandse Nationale Opera Academie. Ze speelde onder andere mee in Sisters (Diamantfabriek) en L'Étoile (Nationale Opera).

Tekst, regie: Daniël van Klaveren
Oorspronkelijke muziek: Claudio Monteverdi
Muzikale bewerking, livemuziek: Christoph Mac-Carty
Spel, zang: Bart Sietsema, Merlijn Runia
Decor- en kostuumontwerp: Morgana Machado Marques
Regieassistent: Elize Kuiper
Techniek: Jeroen van Terheijden
Fotografie: Sanne Peper

Duur: 60 min.

Website Theater Sonnevanck
Website Nederlandse Reisopera

-----
Verhalen in de Herfst is hét jeugdfilm- en theaterfestival in De Pijp in samenwerking met Rialto, OBA en ajts. In de herfstvakantie is er van alles te beleven. Van mooie, grappige en spannende films tot betoverend theater en inspirerende workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar.