Muziek(theater)

Over Orpheus (Grachtenfestival)

Pieter van Loenen & Frederik Kaijser
    • festival
Muziek(theater)

Over Orpheus (Grachtenfestival)

Pieter van Loenen & Frederik Kaijser

Een pas de deux tussen Pieter van Loenen en Frederik Kaijser over de hartverscheurende mythe over Orpheus en zijn geliefde Eurydice.

Externe kaartverkoop via Grachtenfestival.nl!

Over Orpheus is een pas de deux tussen Pieter van Loenen (viool) en Frederik Kaijser (dans), die samen de hartverscheurende mythe over Orpheus en zijn geliefde Eurydice vertellen. Orpheus weigert na het verlies van Eurydice te accepteren dat ze niet meer samen zullen zijn. Hij begeeft zich naar de onderwereld om haar op te halen. Met zijn prachtige lierspel overtuigd hij de goden van de onderwereld: hij mag Eurydice meenemen naar boven, maar onder één voorwaarde. Hij mag niet achterom kijken naar haar op de weg naar boven. De nieuwsgierige Orpheus kijkt toch achterom en ziet dan nog net de schim van zijn geliefde terugkeren naar het dodenrijk.

Pieter en Frederik vertellen met de vier delen van Bartók's Solosonate voor viool en de Chaconne van Bach dit verhaal over rouwverwerking. Het is een performance over ontkenning, woede, hoop op dat wat nooit meer komt, depressie en acceptatie.

Regie: Lisenka Heijboer
Dans: Frederik Kaijser
Dramaturgie: Niels Nuijten
Choreografie: Peter Leung
Licht: Hendrik Walther

Duur: 60 min.