Muziek(theater)

Recollected in De Pijp ft. Boris van der Ham en Rosamint Faas

Recollected
    • highlight

Onverwachte combinaties en een veelheid aan muziekstijlen van klassiek en pop tot jazz en Latijns-Amerikaans

Muziek(theater)

Recollected in De Pijp ft. Boris van der Ham en Rosamint Faas

Recollected

Een verrassende en veelzijdige avond vol muziek

Door de verrassende samenstelling van zang, strijkers, piano en trompet en het onbegrensde enthousiasme van de musici is een optreden van Recollected spannend en veelzijdig. Met onverwachte combinaties en een veelheid aan muziekstijlen: klassiek, pop, jazz, Latijns-Amerikaans en meer. Gastzangers zijn deze keer niemand minder dan Boris van der Ham en Rosamint Faas! Zingen is Boris' grote liefde en vanavond brengt hij een aantal van de mooiste Nederlandstalige droevige liedjes.

Over Recollected
Voor de meeste leden van Recollected is muziek een passie, geen beroep. Toch hebben bijna alle musici een professionele achtergrond in muziek. Daarmee is Recollected een bevlogen ensemble van grote kwaliteit. Hun publiek zegt vaal "Het plezier spat er van af bij de musici". De afgelopen jaren trad Recollected op in het Bethanienklooster, de Tolhuistuin en het Ostadetheater. Meerdere malen voor een uitverkochte zaal.

Over Boris van der Ham
Boris van der Ham studeerde in 1998 af aan de toneelacademie Maastricht. Na een aantal jaar gespeeld te hebben, was hij tien jaar lang volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Daarna werd hij bestuurder maar keerde ook een aantal keer terug naar de planken. Hij speelde meer dan 100 keer in Ciske de Rat in het De La Mar Theater en in de Nederlandse adaptatie van de Broadwayhit Beneathas Place.

Over Rosamint Faas
Als klein meisje keek ze graag naar de ouderwetse MGM musical films op de televisie, helemaal bevangen door de romantiek van het beeld en de muziek. Als ze later op zestienjarige leeftijd voorzichtig haar eerste schreden in de jazz zet, blijkt de muziek waarnaar ze als kind luisterde en bij wegdroomde tot de standaarduitrusting van een jazzmuzikant te horen. Klassiekers als Night & Day, But Not for Me en The lady is a Tramp staan dan nog altijd op haar repertoire, maar door de jaren heen zijn daar ook verschillende Braziliaanse klassiekers als Girl from Ipanema en Corcovado aan toegevoegd. Geïnspireerd door onder andere Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Billie Holiday weet Rosamint Faas in ieder liedje met haar timing en heerlijke geluid een hele film neer te zetten.

Zang: Boris van der Ham, Rosamint Faas
Piano: Alexander Scholtes
Trompet: Laura Krale
Viool: Karien Kooiman, Amanda van Eijk
Altviool: Karin Ebels, Laura Kok, Sofie van der Schalie
Cello: Yola Janssen, Abel Streefland

Duur: 90 min. excl. pauze

Facebook Recollected