Muziek(theater)

Salon op Zuid. Jorge Borges

New European Ensemble

Salon rondom de Argentijnse dichter Jorge Borges

Muziek(theater)

Salon op Zuid. Jorge Borges

New European Ensemble

Waar muziek en literatuur samenkomen

De Argentijnse dichter Jorge Borges is een van de belangrijkste Latijns-Amerikaanse schrijvers. Zijn dichtkunst omvat roerige beschrijvingen van zijn thuisstad Buenos Aires alsmede verschillende Joodse religieuze thema’s en persoonlijke reflecties op de natuur in zijn thuisland.

Muziek voor deze avond komt uit de grote Argentijnse tangotraditie gesticht door Astor Piazzolla. De 20e eeuwse Alberto Ginastera komt ook aan bod evenals de Joodse/Zwitserse Ernst Bloch. Hiernaast wordt er nieuw werk van hedendaagse tangocomponiste Barbara Varassi gespeeld.

Voordracht (Nederlands): David Jentgens
Fluit: Felicia van den End
Altviool: Emlyn Stam
Gitaar: Jacob Kellerman
Muziek: Piazzolla, Ginastera en Bloch

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur hebben elkaar al eeuwenlang geïnspireerd. Componisten hebben teksten op muziek gezet, maar ook op andere manieren bestaat tussen muziek en literatuur een dynamische interactie. Veel schrijvers laten zich door de vorm van muzikale composities inspireren. Componisten vinden bij dichters inspiratie om nieuwe klankwerelden te verkennen. En componisten en schrijvers trekken vaak met elkaar op voor een gemeenschappelijk artistiek ideaal. In deze salons laten we muziek en literatuur samenkomen. Elke maand met een ander thema. In seizoen 18/19 zijn de salons op woensdag 17 oktober, vrijdag 9 november, woensdag 19 december, woensdag 16 januari, woensdag 20 februari, woensdag 20 maart, woensdag 10 april, woensdag 22 mei, woensdag 19 juni.