Muziek(theater)

Salon op Zuid. Proust

New European Ensemble
    • we are public

Fragmenten uit Prousts Een liefde van Swann worden gecombineerd met muziek uit het begin van de 20ste eeuw.

Muziek(theater)

Salon op Zuid. Proust

New European Ensemble

Waar muziek en literatuur samenkomen

Geachte Heer, Ik bemin, ik bewonder, ik aanbid niet alleen uw muziek, ik ben er verliefd op geworden en ben dat nog steeds (...). Ik ken uw werk zo goed dat ik er een boek van driehonderd pagina's over zou kunnen schrijven (...).
- brief van Proust naar Faure

Het New European Ensemble heeft jaarlijks een vaste samenwerking met het Prins Eugens Waldemarsudde Museum in Stockholm. In 2019 speelt de Franse auteur Marcel Proust een belangrijke rol. In zijn meesterwerk Op zoek naar de verloren tijd komt ontzettend veel beeldende kunst en muziek voorbij. Vaak historisch; soms fictief zoals met de componist Vinteuil.

Tijdens deze salon worden fragmenten uit Prousts Een liefde van Swann gecombineerd met muziek uit het begin van de 20ste eeuw van componisten Saint-Saens, Franck, Debussy en Faure.

Salon op Zuid. Proust is op woensdag 22 mei opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur hebben elkaar al eeuwenlang geïnspireerd. Componisten hebben teksten op muziek gezet, maar ook op andere manieren bestaat tussen muziek en literatuur een dynamische interactie. Veel schrijvers laten zich door de vorm van muzikale composities inspireren. Componisten vinden bij dichters inspiratie om nieuwe klankwerelden te verkennen. En componisten en schrijvers trekken vaak met elkaar op voor een gemeenschappelijk artistiek ideaal. In deze salons laten we muziek en literatuur samenkomen. Elke maand met een ander thema. In seizoen 18/19 zijn de salons op woensdag 17 oktober, vrijdag 9 november, woensdag 19 december, woensdag 16 januari, woensdag 20 februari, woensdag 20 maart, woensdag 10 april, woensdag 22 mei, woensdag 19 juni.