Muziek(theater)

Salon op Zuid. Tag und Nacht

New European Ensemble
Muziek(theater)

Salon op Zuid. Tag und Nacht

New European Ensemble

Waar muziek en literatuur samenkomen.

Elk uur van de dag inspireerde schrijvers en componisten om de sfeer van het moment te verbinden aan het menselijke lot.

Met Duitse teksten van onder anderen Goethe, Schiller en Rilke en muziek van Chopin tot Peter Maxwell-Davies nemen de musici van New European Ensemble je mee op reis van zonsopgang tot middernacht in een gevarieerd en afwisselend programma.

Uitvoering: ntb
Teksten: Goethe, Schiller, Rilke en meer
Muziek: Chopin – Nocturnes, Collin Matthews – Night spell, Peter Maxwell-Davies – First grace of light, Thea Musgrave – Night Windows, Lutoslawski – Epitaph

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur hebben elkaar al eeuwenlang geïnspireerd. Componisten hebben teksten op muziek gezet, maar ook op andere manieren bestaat tussen muziek en literatuur een dynamische interactie. Veel schrijvers laten zich door de vorm van muzikale composities inspireren. Componisten vinden bij dichters inspiratie om nieuwe klankwerelden te verkennen. En componisten en schrijvers trekken vaak met elkaar op voor een gemeenschappelijk artistiek ideaal. In deze salons laten we muziek en literatuur samenkomen. Elke maand met een ander thema. In seizoen 18/19 zijn de salons op woensdag 17 oktober, woensdag 7 november, woensdag 19 december, woensdag 16 januari, woensdag 20 februari, woensdag 20 maart, woensdag 10 april, woensdag 22 mei, woensdag 19 juni.