Muziek(theater)

UNLOST

Liedhuis
    • festival
    • highlight
    • première
  • Regulier: € 20.00
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 17.50
  • Zaal

Hoe groot is de "kloof", de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving?

Muziek(theater)

UNLOST

Liedhuis

Een filmisch concert over de “kloof”, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving.

Betoverende liederen van de Franse componist Olivier Messiaen worden live uitgevoerd tijdens de vertoning van een korte film, die speciaal op zijn muziek gemaakt is.

Hoe groot is deze kloof eigenlijk? En wat doet het met ons? Het filmisch concert gaat over het moment waarop we onze melancholie ombuigen naar een nieuw solidair begin, al is het maar klein. Mia (actrice Eva Bartels) doet een wanhopige poging Rohat te bereiken en maakt een lange reis in haar innerlijke wereld. Ze ontmoeten elkaar uiteindelijk in een land, waar vervreemding niet bestaat. Een utopie, die helaas niet te rijmen is met de werkelijkheid. 

UNLOST wordt uitgevoerd door sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro. Ze zijn een intensieve samenwerking aangegaan met filmmaakster Luciënne Venner. Dit zorgt voor een vernieuwende symbiose tussen klassieke liederen en film waarbij de verschillende elementen elkaar zowel becommentariëren als versterken.

Voorafgaand aan het filmisch concert verzorgt het liedduo een inleidend recital/bloemlezing, een verzameling van de mooiste en interessantste teksten en liederen over melancholie. Er wordt antwoord gezocht op de vraag waarom we deze weemoed voelen en of deze condition humaine de mensheid door de eeuwen heen heeft geplaagd of gezegend.

Concept: Florien Hilgenkamp
Regie, filmmaakster, scenario: Luciënne Venner
Cinematograaf: Tijn Sikken
Compositie: Olivier Messiaen
Spel: Eva Bartels (actrice), Acteur n.t.b.
Uitvoering: Florien Hilgenkamp (sopraan), Roberto Guijarro (pianist)
Editor: Maarten Ernest
Fotografie: Richard Ligthart
Colourgrader: Gerhard van der Beek
Make-up & hair stylist: Florence Claire
Met dank aan: Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Abracadabra

Duur: 60 min.

Website Liedhuis
Facebook Liedhuis
Instagram Liedhuis