Jeugd

Vieze Vuile Rotstreken

Abbing & Hofman
    • highlight
    • try-out
    • jeugd
    • 8+

Abbing bewerkte de beroemde boekenreeks van Guus Kuijer meesterlijk. Het wemelt van de pijnlijk onafgemaakte dialogen en ontwapende uitlatingen.

NRC over Jorieke Abbing, schrijfster van toneelstuk Polleke

Jeugd

Vieze Vuile Rotstreken

Abbing & Hofman

Een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal.

Een ontregelend sprookje met scherpe tanden.

In een dal hier ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar 's nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is.

Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet?

Vieze Vuile Rotstreken is een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal. Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen.

Regie: Roeland Hofman
Tekst: Jorieke Abbing, Roeland Hofman
Spel: Rosa van Leeuwen, Ian Bok, Tobias Nierop, Carina de Vroome
Campagnebeeld: Anneleen Louwes / Fabian Hijlkema

Duur: 75 min.

Over Abbing & Hofman
In Vieze Vuile Rotstreken gaan regisseur Roeland Hofman en schrijfster Jorieke Abbing aan de haal met de boeken van Roald Dahl. Boeken waarin je jezelf op een druilige herfstmiddag in kan verliezen, vol griezelige avonturen, valse personages en alle kanten uit schietende taal. Ze maken een compleet nieuwe tekst waarin kinderen held, dader en slachtoffer tegelijkertijd zijn, grote mensen niet te vertrouwen zijn en het best wel fijn is om een beetje gemeen te zijn. Een absurde en ontroerende familievoorstelling voor onhandige dromers.