Jeugd

Zus van Mozart

Daniel van Klaveren / STIP
    • highlight
    • première
    • jeugd
    • 7+

Een uitmuntende aanleiding om in de klas over man-vrouwproblemen te praten, over wat er is veranderd en wat er ondanks alles toch hetzelfde lijkt gebleven.

***** in Theaterkrant

Jeugd

Zus van Mozart

Daniel van Klaveren / STIP

Een sprankelende muzikale voorstelling over een leven in en naast de spotlights.

Een ode aan hen die niet worden opgemerkt.

Zus van Mozart is een sprankelende muzikale voorstelling over een leven in en naast de spotlights. Het is 1759 en je heet Nannerl Mozart. Je bent amper acht jaar oud en speelt niet alleen briljant piano, maar net zo briljant viool. Iedereen vind je een wonder. Maar dan blijkt je kleine broertje even muzikaal te zijn. Of nee, zelfs nog veel muzikaler. Wolfje en Nannerl reizen met hun vader door Europa en treden op voor koningen en hertoginnen. Ze zijn een onafscheidelijk duo, deze wonderkinderen die samen avonturen beleven. Tot Nannerl op een dag niet meer mee mag. Want een meisje hoort niet op te treden. En is haar broertje eigenlijk niet het enige echte wonderkind?

Over Daniël van Klaveren
Daniël van Klaveren werkt al meer dan vijf jaar als acteur en regisseur bij De Toneelmakerij. Met de muzikale voorstelling Zus van Mozart i.s.m. STIP kreeg hij 5 sterren voor zijn eerst een eigen jeugdtheaterproductie en komt nu met zijn nieuwe productie: NEUSHOORN SPEKTAKEL. Als regisseur maakt Daniël speels, muzikaal en inhoudelijk theater over mensen die net even anders zijn dan anderen en zoeken naar hún plek in de wereld.

Regie, tekst: Daniël van Klaveren
Spel: Michiel Bijmans, Jiska de Wit, Rudolf Nottrot (viool)
Compositie: Wiebe Gotink, Wolfgang Amadeus Mozart
Campagnebeeld: Studio VDS
Fotografie: Sanne Peper

Duur: 75 min.