Jeugd

Bruno wordt een superheld (6+)

MaxTak
    • Jeugd
  • Volwassen: € 9.50
    Jeugd regulier: € 7.50
    Jeugd Stadspas / NSO: € 6.00
  • Zaal

MaxTak wil kinderen op een laagdrempelige manier in contact brengen met klassieke muziek en met een smeuïg, humoristisch verhaal als Ik ben een held waar de musici opgewekt doorheen stampen, lukt dat uitstekend.

Jeugd

Bruno wordt een superheld (6+)

MaxTak

Vrolijk muziektheater, waar je ook een beetje stil van wordt.

Bruno is net verhuisd. En zijn opa is overleden. Gelukkig heeft hij twee nieuwe vrienden gevonden. Samen bouwen ze een mooie hut. Maar dan komen een paar grotere jongens en die maken de hut kapot. En dan, als het donker wordt, gebeurt er iets bijzonders. Bruno verandert in superheld Bruino. In bruine kleren en gewapend met bruine verf, durft hij alles. Hij verft de fiets van één van de pestkoppen bruin. En hij kan zijn opa weer ontmoeten. Die wacht elke avond op hem, zittend op een steen, en vertelt Bruno over zijn heldendaden. Ze praten en ze lachen samen, totdat de zon weer opgaat. Hij beseft nu dat de dood helemaal niet eng is. In zijn herinnering zal zijn opa altijd voortleven.

Het zeskoppige ensemble van MaxTak neemt het publiek mee in een verrassende mix van grappige scenes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek. Naar het gelijknamige, hartveroverende boek over vriendschap en moed dat werd bekroond als beste Noorse kinderboek van het jaar, geschreven door Håkon Øvreås.

Spel: Marijn Klaver, Cheryl Moenen, Jonata Taal
Musici: Reint van den Brink, Frederike Maus, Saskia Meijs
Regie: Hans Thissen
Script, liedteksten: Simon van der Geest
Muziek: Helge Slikker
Vormgeving: Marlies Schot
Zakelijke leiding: Nora Duijf – Buro Saai
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Publiciteitsbeeld: Esther de Boer – Es&zn

Duur: 60 min.

Website MaxTak