Interview

Anne-Fay over de reis van de Reaspora

Interview

Anne-Fay over de reis van de Reaspora

'Ik bewapen me nu met kennis en dat maakt me een completer mens. Heel bewust van mijn roots en de geschiedenis, maar ook heel bewust van mijn privileges.'

Hi Anne-Fay! Wat hoop je dat mensen meenemen van de voorstelling?

Ik hoop dat Anne-Fay's Reaspora mensen helpt om zich meer open te stellen voor perspectieven die ze niet kennen. 
 
Wat is je het meest bijgebleven van de reis die je met Felix hebt gemaakt van Nederland via Aruba en Curaçao naar Suriname en Ghana? En hoe heb je die ervaringen toegepast op het verhaal dat je vertelt?
 
Dit is zo'n grote vraag, want het was fysiek en mentaal een hele grote reis. Het belangrijkste is denk ik dat ik mezelf heel erg heb leren kennen, en alle roots die onderdeel zijn van mij.
 
Ik bewapen me nu met kennis en dat maakt me een completer mens. Heel bewust van mijn roots en de geschiedenis, maar ook heel bewust van mijn privileges.  Hoe balanceer ik dat op de juiste manier blijft een vraag en een onderzoek, maar een vraag die ik mijzelf alleen kan stellen omdat ik alle kanten heb onderzocht. 

Je bent een muzikaal label begonnen onder de naam Onyx & Ivory. Welk verhaal wil je vertellen met je muziek?
 
Dat hangt van het album of de muziek af die ik op dat moment maak, maar het is een reflectie van waar ik op dat moment sta in het leven en hoe ik me verhoud tot alles er om mij heen gebeurd. 
 
Anne-Fay's Reaspora is op zaterdagavond 25 februari te zien bij CC Amstel. Kijk hier voor meer informatie en tickets.