Over ons

Wij zijn CC Amstel

Over ons

Wij zijn CC Amstel

Cultureel clubhuis in Amsterdam Zuid

CC Amstel is een cultureel clubhuis in Amsterdam waar ontmoetingen plaatsvinden en werelden verrijkt worden. Met jaarlijks 200 activiteiten, van theatervoorstellingen, workshops en lezingen tot tentoonstellingen en theatercoaching. Verdeeld over de programmalijnen actief burgerschap, jeugd, jongeren, circus en dans.

Elke dag staan we op en scheppen we onze wijk opnieuw, met een lepel, in het theater. We bouwen aan de oersoep waar de verbeelding ontstaat, waar het sociale belangrijk wordt.

In CC Amstel mengen we podiumkunsten met vrienden en buren: het pluizig talent en het nagelscherpe, het bonk-splash-boem-talent en het pantoffeltalent.

Onze grensposten zijn open en de ruimte is van jou.

Missie
Bij CC Amstel staan verbindingen en dialoog in de schijnwerpers, ook achter de schermen. Als team en individueel zetten wij ons in om verschillen te omarmen. Wij werken in de buurt en met de buurt, met artistieke en sociale partners, met jong en ouder, met angsten en moed, met beperkingen en talent. Wij bieden een podium voor theatrale ervaringen die het bewustzijn vergroten. Wij motiveren waar nodig, faciliteren als het kan, ontdekken artistieke talen en presenteren ongekend talent. Wij helpen een beweging in gang te zetten en te houden en staan open. CC Amstel kent geen grenzen, want cultuur verbindt.

Code Diversiteit & Inclusie
CC Amstel ondersteunt de Code Diversiteit & Inclusie, een gedragscode van, voor en door de Nederlandse culturele en creatieve sector. De code is zelfregulerend opgesteld, met als doel de brede diversiteit van de Nederlandse samenleving in de sector te representeren. Het is noodzaak dat de sector gelijkwaardig toegankelijk en aantrekkelijk is voor iedereen, waarbij iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd en zich gehoord en thuis voelt.

Privacyverklaring
Per mei 2018 hebben we onze privacyverklaring aangepast. Download de verklaring hier.