nieuws

CC Amstel podium voor Kunst & Cultuur in Amsterdam Zuid

Een bonte ontmoeting tussen kunstenaars, creatieve ondernemers, kunstminnende bewoners en culturele instellingen

nieuws

CC Amstel podium voor Kunst & Cultuur in Amsterdam Zuid

Hoe veelzijdig kunst & cultuur in Stadsdeel Zuid is bleek uit de presentaties en workshops.

Kunst in Zuid, de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Stadsdeel Zuid, vond dit jaar bij CC Amstel plaats. Ons nieuwe huis was op 12 maart het decor van een bonte ontmoeting tussen kunstenaars, creatieve ondernemers, kunstminnende bewoners en culturele instellingen. Ook de Amsterdamse Kunstraad en het Stadsdeelbestuur waren erbij.

Hoe veelzijdig kunst & cultuur in Stadsdeel Zuid is, bleek uit de presentaties en workshops. Soundtrackcity, Broedplaats Cinetol, Zone2Source en C.L.O.U.D./The Warp namen ons mee langs hun activiteiten en dromen. Ook CC Amstel kwam aan het woord in een gesprek tussen Stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel en onze directeur, Mark Walraven.

Om plannen niet bij dagdromen te laten is uiteraard geld nodig. Dus kwam die dag ook financiering aan bod in een workshop van het Amsterdams voor de Kunst en een presentatie over crowdfunding door Voordekunst. Ter afsluiting werd Tot in de haarvaten, de jaarlijkse publicatie over periodieke kunst & cultuur subsidies in Zuid, gepresenteerd. Paulette Smit, vice-voorzitter van de Amsterdamse Kunstraad, nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Nieuwsgierig geworden naar wat CC Amstel doet? Abonneer je op onze nieuwsbrief….

Fotografie: Ilja Huner