Een jaar vol hoogtepunten: terugblik op het seizoen 2023/2024

Een jaar vol hoogtepunten: terugblik op het seizoen 2023/2024

Terugblik op het Seizoen 2023/2024 van Theater CC Amstel: Een Jaar Vol Hoogtepunten

Het theaterseizoen 2023/2024 bij Theater CC Amstel was een jaar vol memorabele voorstellingen en evenementen die de diversiteit en creativiteit van ons programma hebben benadrukt. Bovendien bestonden we dit jaar maar liefst alweer (of pas?) vijf jaar!

Van indrukwekkende dansvoorstellingen tot inspirerende festivals en kindervoorstellingen, hier is een terugblik op de hoogtepunten van het afgelopen seizoen.

Blindsight2 van Vainergill Thurnim

Een van de meest besproken voorstellingen dit jaar was 'Blindsight2' van Vainergill Thurnim. Deze unieke dansvoorstelling, uitgevoerd door buurtbewoners, was authentiek en ontroerend met bovendien een publiek bestaande uit enthouisiaste, direct betrokkenen. Thurnim's talent om emoties door dans over te brengen, gecombineerd met de deelname van buurtbewoners, maakte 'Blindsight' tot een van de meest bijzondere en gewaardeerde voorstellingen van het seizoen.

Kindervoorstellingen tijdens de vakanties

Tijdens de schoolvakanties stond Theater CC Amstel bol van de activiteiten voor kinderen. De kindervoorstellingen waren niet alleen vermakelijk, maar ook educatief, en boden jonge theaterbezoekers een kans om de magie van theater te ontdekken. Sprookjes en ander theater met veel en intensieve randprogrammering waren een groot succes en trokken veel enthousiaste kinderen en hun families naar CC Amstel. 

Lancering van It's Personal Festival

Het nieuwe It's Personal Festival werd met veel enthousiasme onthaald. Dit festival, dat persoonlijke verhalen en ervaringen centraal stelt en volgend seizoen weer te zien is, biedt een intiem platform voor diverse stemmen en perspectieven. De mix van aangrijpende en inspirerende voorstellingen zorgde voor een diepe connectie met het aanwezige publiek en benadrukt ons belang van persoonlijke verhalen in het theater.

CC BOP! CC Amstel Buiten Op Het Plein

CC Amstel Buiten Op Het Plein, beter bekend als CC BOP!,  brengt ons theater naar de buitenlucht met vijf fantastische voorstellingen. Het plein voor ons theater werd omgetoverd tot een levendig podium, waar bezoekers konden genieten van voorstellingen in een informele en toegankelijke setting. CC BOP! was een groot succes en liet zien hoe theater mensen kan samenbrengen in een open en gastvrije omgeving. En er komen nog twee voorstellingen aan! 

4 en 5 mei Voorstelling met het ROC en Pact+

De samenwerking met het ROC resulteerde in een indrukwekkende voorstelling ter herdenking van 4 en 5 mei. Jong talent bracht op ontroerende wijze de niet voor iedereen bekende geschiedenis van Suriname ten tijde van de tweede wereldoorlog tot leven. Het was een krachtig eerbetoon aan de herdenkings- en bevrijdingsdagen en werd zeer gewaardeerd door het publiek.

Dutch Stories: Keti Koti

Dutch Stories: Keti Koti was een ander belangrijk evenement dit seizoen. Deze voorstelling, die de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen markeerde, bood een reflectieve en educatieve ervaring. Het publiek werd door makers  en onder leiding van Aminata Cairo meegenomen in de verhalen en geschiedenissen van mensen uit de stad Amsterdam. Het was een waardevolle en betekenisvolle toevoeging aan ons programma. In november van dit jaar zal Dutch Stories met weer een ander thema te zien zijn. 

Augustus en september: Een Pauze en een Nieuwe Start

In augustus sluit Theater CC Amstel even zijn deuren voor een welverdiende vakantie en in september keren we terug met het dynamische Amsterdam Fringe Festival, met een heel lekker programma met veel nieuw talent. 

2023/2024 bij Theater CC Amstel was een seizoen vol hoogtepunten en memorabele momenten. We zijn dankbaar voor de steun van ons publiek, makers, gezelschappen, fondsen en ons team en kijken uit naar nog meer inspirerende voorstellingen in de toekomst. Bedankt dat je deel uitmaakte van dit bijzondere seizoen!

Kijk hier voor wat er allemaal komen gaat in het nieuwe seizoen.