Iedereen heeft een oma en dat is iets heel bijzonders

Iedereen heeft een oma en dat is iets heel bijzonders

Anastasiia komt uit Oekraïne en heeft de voorstelling 'Oma' gemaakt. Want de band met je oma is voor iedereen iets heel bijzonders. Kom je ook kijken?

Hi Anastasiia, op vrijdag 29 december sta je met de voorstelling 'Oma' bij CC Amstel. Mogen we onze oma ook meenemen?
Jazeker! Maar niet alleen oma's zijn welkom maar ook opa's, papa's, mama's, buren, vriendjes en vriendinnetjes! Oma is een voorstelling waarin wij kinderen nieuwsgierig willen maken naar ouderen. 
Zelf heb ik deze voorstelling geregisseerd en dat betekent dat ik niet zelf Oma speel maar dat ik daar twee hele getalenteerde acteurs voor heb opgeleid. 
 
Mogen we zelf ook bewegen in de zaal of moeten we stil blijven zitten?
Hahaha, er mag zeker mee gedaan worden! Alleen wel op je stoel tijdens de voorstelling. Na de voorstelling is er tijd om met Oma of Mischa na te kletsen en krijgt iedereen nog een mooie kleurplaat mee en een vragenlijst die je dan samen met jouw oma of opa of misschien wel je ouders of iemand waarvan jij graag meer wilt weten kunt invullen. 
 
Wat is eigenlijk mime en hoe komt het dat je daar zo goed in bent?
Wat een goede vraag! 
De voorstelling wordt gespeeld zonder tekst, zo is dit voor iedereen toegankelijk. Taal is geen barrière. 
 
Mime is zoveel, dat past niet in dit interview. Maar de kern is dat je jouw lichaam gebruikt als instrument om een boodschap over te brengen. 
 
Ik heb de mime gestudeerd in zowel Oekraïne als Nederland en het is een hele grote passie van mij, daarom ben ik er zo goed in!
 
En wat heeft jou ertoe gezet deze voorstelling te maken? 
Mijn Oma kwam, net als ik, uit Oekraïne. Vorig jaar is ze helaas in de oorlog overleden en ben Ik gaan beseffen hoe kostbaar de band tussen Oma en kleinkind is. Daarom wilde ik hier heel graag een voorstelling over maken.
 
OMA is te zien op vrijdagmiddag om 14:00 uur bij CC Amstel.