Interview

Janne Igbuwe wil dat onze workshops voor de jeugd viral gaan

Interview

Janne Igbuwe wil dat onze workshops voor de jeugd viral gaan

Janne vertelt over ons project 'Viral non Viral' dat we samen met Combiwel hebben opgezet om jeugd uit de buurt te betrekken bij creatieve projecten

'Het is mijn doel om een jonge creatieve community bij elkaar
te brengen.' 

 

Hi Janne! Hoe ben je bij Viral non Viral terechtgekomen en wat was de reden voor jou om hiermee aan de slag te gaan?

Ik ben bij CCAmstel terecht gekomen omdat ik voorheen heel dichtbij woonde en vaak op locatie kwam om te werken.. Ik vond het zo'n fijne relaxte plek dat ik ben gaan uitzoeken of er passende vacatures waren die bij mij paste. Zonder dat ik echt een baan zocht gaf ik mezelf een baan. Ik vind het een unieke functie waarbij ik mijn liefde voor jeugd en educatie verenig met mijn creatieve community met verschillende makers. Het is mijn doel om een jonge creatieve community bij elkaar te brengen. Ik als kunstenaar ken veel makers.

Wat zijn de uitdagingen voor het project op dit moment?

De kwetsbare doelgroep voor wie het project bedoeld is moet ons project nog leren kennen. De peers, mijn collega's van Combiwel en ik doen hard ons best om ons creatieve programma onder de aandacht te brengen.  De kinderen die we willen bereiken voor dit project zitten tussen de 10 en 14 jaar. Een lastige leeftijd, van eind basisschool tot begin middelbare school. Er zijn veel vormen van creativiteit mogelijk, alleen weet nog niet iedereen dat! Over een tijdje zal ons promo video hopelijk voor meer bekendheid zorgen.

Kun je iets vertellen over de activiteiten, voor wie het is en hoe mensen zich kunnen aanmelden?

De workshops zijn voor kinderen uit de diamant- en rivierenbuurt van Amsterdam. We hebben een divers programma ontwikkeld waarbij kinderen in Combiwel locaties workshops kunnen volgen van Amsterdamse creatievelingen.

Hier kun je je aanmelden

Vanaf 9 juni kun je ook nog eens bij ons de kunst zien die Janne maakt in een nieuwe expositie van haar meest recente werk.