Keti Koti bij CC Amstel, een gedenkwaardige avond

Keti Koti bij CC Amstel, een gedenkwaardige avond

De viering van Keti Koti bij CC Amstel

Op een gedenkwaardige dag kwamen mensen samen bij CC Amstel om de viering van Keti Koti te herdenken. De avond begon met de indrukwekkende voorstelling SCHIJN door Maas Theater en Dans. Het publiek werd meegenomen op een reis door de geschiedenis, waarin de gevolgen van slavernij en de strijd voor vrijheid werden belicht.
 
Heri Heri 
Na de voorstelling kwam iedereen bij elkaar voor een gezamenlijk eten. Het gerecht dat werd geserveerd was heri heri, een traditioneel Surinaams gerecht dat symbool staat voor de mix van culturen en erfgoed. Terwijl mensen genoten van het eten, ontstonden er gesprekken over Keti Koti, de afschaffing van de slavernij en de erfenis ervan in de hedendaagse samenleving.
 
Reflectie
De gesprekken werden geleid door ervaren gespreksleiders, die de deelnemers begeleidden bij het delen van hun persoonlijke ervaringen, gedachten en inzichten over Keti Koti. Het was een waardevol moment van reflectie en verbinding, waarbij mensen de ruimte kregen om te luisteren en van elkaar te leren.
 
De viering van Keti Koti bij CC Amstel was niet alleen een herdenking, maar ook een gelegenheid om stil te staan bij het verleden, het heden en de toekomst. Het bracht mensen samen, bevorderde begrip en creëerde een moment van saamhorigheid. 
 
Veel dank aan iedereen die deze dag en avond mogelijk hebben gemaakt! 
 
Foto door Rob Godfried.