nieuws

Loulou Sjerps nieuwe artistiek leider

“Bij CC Amstel zien we theater als doorgeefluik. Mensen die elkaar niet snel tegenkomen krijgen zo inzicht in elkaars verhaal en perspectief. Daar wordt de stad leuker van!”

– Loulou Sjerps

nieuws

Loulou Sjerps nieuwe artistiek leider

Per 1 januari 2021 is Loulou Sjerps de nieuwe artistiek leider van CC Amstel. Ze gaat de artistieke visie, programmering en productietak van het culturele clubhuis verder ontwikkelen.

Loulou Sjerps (1989) begon in 2015 als productieleider bij theater Ostade A’dam en groeide daar al snel door tot programmamaker. Tijdens de transitie van Ostade A’dam naar CC Amstel stond ze als conceptontwikkelaar aan de wieg van productiehuis Podiumland, waar ze de rol van artistiek coördinator vervulde. Sinds januari 2021 is zij artistiek leider van het hele culturele clubhuis.

In 2014 rondde Sjerps de Masters Interdisciplinary Performance Art en International Performance Research af. Sindsdien werkt ze in de culturele sector aan creatieve projecten die niet alleen reageren op de samenleving, maar in proces en vorm ook een tastbare positieve impact beogen. Een gedeelde visie op de maatschappelijke relevantie van kunst vond Sjerps in theatermakers als Bouman&Henkel, Rikkert van Huisstede en Hanna Timmers. Bij CC Amstel brachten deze makers dit tot uiting in projecten als respectievelijk Helden van Zuid, Wij Mannen en het recente Eerst zien dan geloven.

Belang van sociaal-artistiek werk
CC Amstel is een cultureel clubhuis in de Amsterdamse Pijp dat zich in eerste instantie richt op haar directe omgeving. Zowel binnen de theaterprogrammering als het eigen productiehuis zijn openheid, inclusiviteit en cultuurparticipatie uitgangspunten. De gemene deler van Podiumlandprojecten is dat ze tot stand komen samen met buurt- en stadgenoten. Er wordt gewerkt vanuit de overtuiging dat iedereen creatief is en dat kunst ván en vóór iedereen is.

In de culturele sector strijdt CC Amstel voor erkenning van sociaal-artistiek werk als professionele kunstdiscipline. Dit werk vormt, samen met participatieve kunst en maatschappelijk geëngageerde programma’s, de ruggengraat van CC Amstel. De komende jaren gaat Sjerps zich richten op meer inhoudelijke afstemming tussen de theaterprogrammering en eigen producties.

Foto: Miriam van Beurden