Nieuw bij CC Amstel: het It's Personal Festival!

een nieuw festival van CC Amstel waarin anders wordt gekeken naar het ‘persoonlijke’.

Nieuw bij CC Amstel: het It's Personal Festival!

een nieuw festival van CC Amstel waarin anders wordt gekeken naar het ‘persoonlijke’.

It’s Personal: het festival dat verbinding viert!

 
 
It’s Personal is een nieuw festival van CC Amstel waarin anders wordt gekeken naar het ‘persoonlijke’.
 
Wanneer: van 21 tot en met 24 maart.
 
Persoonlijk betekent niet alleen de presentatie van de individuele IK, de definiëring en uiting van onze ‘eigen’ identiteit. Persoonlijk zien wij bij CC Amstel in relatie tot de ander en tot de context waarin je je bevindt. Alleen dan krijgt het persoonlijke invulling en waarde - door die ander en doordat jij interpreteert wat die ander in jou ziet.
 
In It’s Personal besteden we dan ook aandacht aan deze intermenselijke uitwisseling en hebben we makers uitgenodigd met een verhaal, en in een vorm en een voorstelling waarmee dit perspectief wordt versterkt.
 
Het wordt hoog tijd anders naar het persoonlijke te kijken, anders hierover te denken en te spreken. Voordat we té zelfzuchtig zijn geworden. En ook niet onbelangrijk: samen staan we sterker!
 
Weet jij al wat je gaat zien?
 
Op donderdag 21 maart, 19:30 uur
→ Immuun - Zişan Mermi
Autodidact Zişan Mermi vertelt het verhaal hoe zij op jonge leeftijd de diagnose ‘dodelijke ziekte’ te horen kreeg en hoe zij, tot op heden, de dood heeft overwonnen. Door humor, door vastberadenheid, door te kiezen voor het leven.
 
Aansluitend op de voorstelling praten we een-op-een over verschillende thema’s uit de voorstelling aan de hand van een aantal vragen die we samen met Zişan hebben geformuleerd.
Immuun is gemaakt in samenwerking met Theater de Vaillant in Den Haag en het Storytelling Centre in Amsterdam.
 
 
Op vrijdag 22 maart, 20:00 uur
→ All About Me & My Mother - Indie Nile
 
Indie Nile zet zijn fameuze ‘dragtherapy’ in om de relatie met zijn moeder te onderzoeken. In de voorstelling, een crossover tussen storytelling, stand up comedy en drag, laat Indie haarfijn zien hoe bepalend iemand anders kan zijn voor ons karakter, gedrag en identiteit.
 
Als ‘after act’ schildert performance maker en kunstenaar Eva Bartels live en in co-creatie met het publiek het portret van een Moeder.
 
All About Me & My Mother wordt gepresenteerd in samenwerking met het Amsterdam Fringe Festival.
 
Op zaterdag 23 maart, 17 en 19.30 uur
→ RELIQUIEM - Katja Heitmann & Stichting This is not a show
 
RELIQUIEM is een bijzondere en mooi vormgegeven installatie waarin de toeschouwers via koptelefoons verschillende mensen ontmoeten en horen hoe bewegingen hun levensloop bepalen. Het blijft niet alleen bij deze ontmoeting. Zij worden ook uitgenodigd zelf deze bewegingen uit te proberen. Zo wordt de audio-installatie een dansvoorstelling. En we worden ons bewust van ons eigen lichaam en de herinneringen die erin opgeslagen liggen.
 
RELIQUIEM is onderdeel van het grotere project Motus Mori van Katja Heitmann en Stichting This is not a show. In dit langdurende project archiveren zij bewegingen van allerlei verschillende mensen en presenteren hun verzameling in verschillende formaten.
 
RELIQUIEM is mede mogelijk gemaakt door SPRING in Utrecht, Korzo in Den Haag en DecemberDance in Brugge (B).
 
Op zondag 24 maart, 16 uur
→ THUIS, HOME, DOMOV - Ine Ubben
 
Koffie en koffiekopjes: dat is het instrumentarium van Ine Ubben om ons mee te nemen en na te laten denken over thuis. Wanneer voel jij je thuis en wat is er juist belangrijk voor iemand anders? Hoe worden herinneringen nostalgisch en dragen bij aan ons thuisgevoel?
 
Ine heeft persoonlijke verhalen verzameld, verbindt deze aan die van haarzelf en vraagt de bezoekers naar die van hen. Gezellig samen op zondagmiddag, onder het genot van een kop koffie of thee.
 
Na de voorstelling treedt de jonge spoken word artiest Sahada Diri (nog niet definitief) op in de foyer: een mooie afsluiter van de eerste It’s Personal.