nieuws

Oproep Theater Na de Dam 2022

nieuws

Oproep Theater Na de Dam 2022

Hoe ziet het leven er uit tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Amsterdamse Diamantbuurt? Wat betekent het om op de vlucht te zijn? Hoe herinneren ouderen zich de oorlog en hoe speelt deze door in hun verdere leven? Wat betekent de oorlog voor de stad en de jongeren van nu?

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra bijzonder te maken. 2022 markeert de dertiende editie van Theater Na de Dam, met zo’n veertig jongerenprojecten in het hele land. Net als voorgaande jaren wordt er ook een voorstelling in Amsterdam Zuid gemaakt in theater CC Amstel.

Jongeren en ouderen gezocht
Voor dit project zijn wij op zoek naar ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt én jongeren die het leuk vinden om aan deze theatervoorstelling mee te werken. De gesprekken tussen de ouderen en jongeren dienen als inspiratie voor het maken van de jongerenvoorstelling die op 4 en 5 mei vertoond zal worden bij CC Amstel in de Diamantbuurt.

Praktische info
De gesprekken vinden plaats op maandag 14 maart tussen 15.00 en 18.00 uur, live of telefonisch. De repetities met de jongeren beginnen een week eerder op maandag 7 maart en vinden wekelijks plaats in CC Amstel.

Interesse om mee te doen aan Theater Na de Dam? Neem dan contact op met Alejandra Zabala, productieleider van CC Amstel, via 06 519 091 50 of stuur een mail naar alejandra@ccamstel.nl.