wat we doen

Sociaal + Artistiek bij CC Amstel

wat we doen

Sociaal + Artistiek bij CC Amstel

Voor CC Amstel heeft sociaal en artistiek theater een belangrijke waarde.

Op 26 en 27 mei ontvangen we in CC Amstel respectievelijk Lleca Teatro en TG Ilse Oostvogels. Beide gezelschappen werken vanuit een sociale urgentie en betrekken 'evaringsdeskundigen' in hun proces. 
 
Zo werkt Lleca Teatro met politiek vluchtelingen uit Nicaragua: zij vertellen hun ervaringen in de voorstelling Goodbye Macondo, geregisseerd en geënsceneerd vanuit de artistieke praktijk van Lleca. Deze persoonlijke connectie heeft een oorverdovende impact op de inhoud van de voorstelling. Het heeft ook andere consequenties: hoewel in Nederland kunnen de spelers nog steeds met eigen naam en gezicht benoemd en herkend worden. De repercussies voor hun familie zou te groot zijn. 
 
Voor de voorstelling Zenuwslopend van Ilse Oostvogels zijn veel mensen met ziekte MS geïnterviewd. Deze informatie heeft de inhoud en de dramaturgie van de voorstelling bepaald. Ook heeft een deel van de spelers zelf MS. 
 
Voor CC Amstel heeft dit theater - theater dat persoonlijk en door ervaring gestut is - een belangrijke waarde. Het geeft namelijk een ander inkijkje in het leven en de samenleving. Het geeft ruimte voor meer stemmen. Heel belangrijk in een samenleving waar van alles wordt beweerd, maar te weinig door de mensen over wie het gaat. Na afloop van de voorstellingen gaan we elke avond met de makers in gesprek om meer te horen over hun maakproces en beweegredenen.