Theater

233 ºC

Rose Stories
    • theater
Theater

233 ºC

Rose Stories

Vlammende mozaïekvertelling over samen leven, verbinding voelen en het vinden van geluk.

Als de 31-jarige Jason bij zijn onlangs gescheiden moeder Naomi intrekt, wordt de stille, stadse buitenwijk heftig opgeschud. Jason heeft waanbeelden, die hij bezweert door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in de fik te steken. Voor hem is niets zo rustgevend als vuur.

 

samenleven
De hele buurt, inclusief de milieubewuste carrièrevrouw, het queer koppel met kinderwens en de wijkbewoner van het eerste uur, moet zich opeens verhouden tot Jason. En misschien wel nog belangrijker: tot hun wijk. Met de komst van Jason is geruisloos langs elkaar heen leven geen optie meer.

233℃ toont een gemeenschap in verwarring, eenzaam en doorgedraafd in individualisme, die een manier moet vinden om oprechte verbindingen aan te gaan en samen te leren leven.

Regisseur Abdel Daoudi (Geschiedenis van Geweld) en ROSE stories brachten in één writersroom drie inspirerende schrijftalenten bij elkaar om 233℃ vorm te geven. Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh creëerden vervolgens samen met Daoudi dit verhaal, dat ons op rauwe en poëtische wijze toont hoe de mentale gezondheidscrisis ons op menselijk niveau allemaal raakt.

 

credits:

Regie Abdel Daoudi
Tekst Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh
Dramaturgie Liet Lenshoek
Kostuum Dymph Boss
Decor Merel de Vroome
Licht Varja Klosse
Productie Lynn Meijer
Techniek Roy van Zon
Cast Dalorim Wartes, Urmie Plein, Justus van Dillen, Harun Balci, Lotte Driessen, Nanette Edens, Tara Hetharia