Theater

A Clockwork Orange

Tall Tales Company
    • paspoortproof
    • try-out
  • Regulier: € 18.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+: € 16.50
  • Zaal
Zitten we gevangen in regelgeving en een voor ons bepalend systeem?
Theater

A Clockwork Orange

Tall Tales Company

Een tijdloos acrobatisch spektakel over de schoonheid, grenzen en aantrekkingskracht van geweld.

Tall Tales Company neemt je mee op een fascinerende reis vol circus, geweld en klassieke muziek. De voorstelling A Clockwork Orange is een circusbewerking geïnspireerd op de gelijknamige cultklassieker van Anthony Burgess, in 1971 verfilmd door Stanley Kubrick. Precies vijftig jaar na het verschijnen van de film brengen zes circusartiesten dit verhaal tot leven. Beleef de redeloze grenzeloosheid van bendeleider Alex en zijn companen in acrobatische hoogstandjes in het theater.

We leven in een wereld waarin steeds verdergaande maatregelen worden genomen om het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten, maar gaat dit niet ten koste van onze rechten als individu? Zitten we gevangen in regelgeving en een voor ons bepalend systeem? Met A Clockwork Orange kun je in een wereld stappen waarin je je even niet aan de regels hoeft te houden. Maak kennis met de extremen van het menselijk lijf en de krachten die vrijkomen in deze one-of-a-kind circusvoorstelling!

Het Rotterdamse stadsgezelschap Tall Tales Company maakt sinds 2012 een eigen vorm van circustheater, waarin circustechnieken in dienst staan van een verhaallijn. De afgelopen jaren groeide Tall Tales uit van klein festivalgezelschap tot een vaste waarde in het culturele landschap, met eigenzinnig werk dat te zien is in schouwburgen, op straat, op festivals en online. Na eerdere flirts met teksttoneel en beeldende kunst zoekt het gezelschap in A Clockwork Orange opnieuw de grenzen op van het circusgenre.

Concept, regie: Maartje Bonarius, Harm van der Laan
Spel: Alfonso Escribano, Charles Hession, Christina Lancione, Carina Klingsell, Elias Öchsner, Reinier Schimmel
Lichtontwerp: Maarten Verheggen
Dramaturgie: Luc van Esch
Muziek: Jasper Boeke
Decor: Jasper van Roden
Kostuum: Martijn J. Kramp
Constructie / Rigging: Joppe Wouters
Stunt coach: JP de Kam
Productie: Rosalie Witte
Coproductie: Rotterdam Circusstad en Korzo Theater Den Haag
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Erasmusstichting, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Elise Mathilde Fonds, Gemeente Rotterdam en Norma Fonds
Met dank aan: Camelot Europe, Jasper Riedeman, Andrea Souren, Martijn van Halem

Website Tall Tales Company
Facebook Tall Tales Company