Theater

Aan Tafel!

CC Amstel
  • actief burgerschap
  • CC Amstel projecten
  • highlight
  • première
  • laatste kaarten
 • Regulier: € 9.50
 • Foyer

'Hoe smaakt jouw thuis?'

Theater

Aan Tafel!

CC Amstel

Een theatrale belevenis waar eten en herinneringen centraal staan. Schuif je ook aan? De voorstelling van za 17 nov. 17.00u is al uitverkocht!

'Hoe smaakt jouw thuis?' Theatermaker Annemarie de Bruijn trok met die vraag Amsterdam in en trof een rijke keuken. Samen met filmmaker Jasper Masthoff en decorontwerper Reier Pos maakte zij een multimediaal diner over eten en de grappige, mooie, ontroerende of belangrijke herinneringen die daaraan vastzitten.

Eet mee aan een interactieve tafel en maak kennis met het meisje wiens moeder niet kon koken en elke dag weer opzag tegen het moment dat er 'aan tafel!' geroepen werd. Schuif aan bij een Gambiaanse die haar heimwee stilt door haar voordeur permanent open te zetten en iedereen uit te nodigen mee te eten. Hoor hoe thuis smaakt als je moeder er nooit was. Leer over een man die kookt alsof hij schildert maar het met grote moeite opeet. Kom aan tafel zitten en ervaar hoe samen eten verbindt. Want wie samen het brood breekt, breekt minder snel elkaars nek.

Een Amsterdamse hutspot aan recepten en herinneringen. Met een snufje heimwee.

Aan Tafel! is een theatrale belevenis met kleine hapjes. Het is geen volledig diner.

Benieuwd naar meer? Aan Tafel! is ook te bekijken als kunstinstallatie. Of duik in de wereld van smaakverhalen via het online platform www.aantafelonline.nl.

In het premièreweekend van 17 en 18 november is Aan Tafel! maar liefst vijf keer te zien in CC Amstel! Daarna is dit multimedia diner op verschillende locaties binnen en buiten Amsterdam te zien. Houd de website in de gaten voor meer info.

Concept, spel: Annemarie de Bruijn
Film: Jasper Masthoff
Decor: Reier Pos
Online platform: Studio Alloy
Techniek: Arjan Kruidhof, Noud Nijssen
Productie: Loulou Sjerps
Koks: Camille Straatman, Izzy Sallayb
Coördinatie bediening: Alejandra Zabala, Merel van den Berge
Fotografie: Studio Johan Nieuwenhuize
Naar concept van: NTjong
Mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuid, AFK, BankGiro Loterij Fonds
Met dank aan: Bintoe, Peter, Vahab, Saskia, Izzy, Annie, Loes, Peter, Anna, Hannie, Youssef, Kheira, Itique, Ed, Lucien, Huub, Amsta Sarphatihuis, Mariska Atmodimedjo, Linda Ruiter, Arend Driessen, straatpastoor Hanna Wapenaar, Saskia’s huiskamerrestaurant

Aan Tafel! is ontwikkeld en gemaakt door NTjong tijdens Urban Stories 2015

Duur: 90 min.

-----
CC Amstel maakt en presenteert theater in samenspraak met haar directe omgeving. Daarom blijven wij niet alleen in ons gloednieuwe gebouw, maar gaan we ook de wereld in met locatieproducties en communityprojecten. We onderhouden contact met de buurt om te weten wat er speelt. We hopen dat onze buren ons net zo goed weten te vinden, inspireren en raken, als wij hen.