Theater

Aan Tafel!

CC Amstel
    • clubhuisproductie
    • actief burgerschap

Een Amsterdamse hutspot aan recepten en herinneringen. Met een snufje heimwee.

Theater

Aan Tafel!

CC Amstel

Een theatrale belevenis langs herinneringen over eten, smaak en thuis in seizoen 2018-2019

'Hoe smaakt jouw thuis?' Theatermaker Annemarie de Bruijn trok met die vraag Amsterdam in en trof een rijke keuken. Samen met filmmaker Jasper Masthoff en decorontwerper Reier Pos maakte zij een multimediaal diner over eten en de grappige, mooie, ontroerende of belangrijke herinneringen die daaraan vastzitten.

Aan Tafel! is niet meer te zien, maar de smaakverhalen zijn wél via het online platform www.aantafelonline.nl te bekijken.

Bij Aan Tafel! at je mee aan een interactieve tafel. Je maakte kennis met het meisje wiens moeder niet kon koken, die elke dag opzag tegen het moment dat haar moeder 'aan tafel!' riep. Met de Gambiaanse dame die haar heimwee stilt door haar voordeur permanent open te zetten en iedereen uit te nodigen mee te eten. Je hoorde hoe thuis smaakt als je moeder er nooit was. Je leerde over een man die kookt alsof hij schildert maar het met grote moeite opeet. Samen eten verbindt. Want wie samen het brood breekt, breekt minder snel elkaars nek.

Speellijst 2018, 2019 en 2020
Aan Tafel!
speelde op diverse locaties;
In 2018 op 17 en 18 november in CC Amstel, op 28 november in Amsta Dr. Sarphatihuis Amsterdam, op 15 en 16 december in The Grey Space in Den Haag en op 24 december in De Edelsteen in Amsterdam.
In 2019 op 13 januari in CC Amstel, op 2 februari in de Pletterij in Haarlem, op 9 en 16 februari in de Diaconie Amsterdam en op 17 en 23 februari in de OBA Javaplein.
In 2020 op 30 augustus in The Grey Space in Den Haag.

Credits
Concept, spel: Annemarie de Bruijn
Film: Jasper Masthoff
Decor: Reier Pos
Online platform: Studio Alloy
Techniek: Arjan Kruidhof, Noud Nijssen
Productie: Loulou Sjerps
Koks: Camille Straatman, Izzy Sallayb
Coördinatie bediening: Alejandra Zabala, Merel van den Berge
Fotografie: Studio Johan Nieuwenhuize
Naar concept van: NTjong, tijdens Urban Stories 2015
Mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuid, AFK, BankGiro Loterij Fonds
Met dank aan: Bintoe, Peter, Vahab, Saskia, Izzy, Annie, Loes, Peter, Anna, Hannie, Youssef, Kheira, Itique, Ed, Lucien, Huub, Amsta Sarphatihuis, Mariska Atmodimedjo, Linda Ruiter, Arend Driessen, straatpastoor Hanna Wapenaar, Saskia’s huiskamerrestaurant

----
CC Amstel maakt en presenteert theater in samenspraak met haar directe omgeving onder de naam Podiumland. Daarvoor blijven wij niet alleen in ons theater, maar gaan we ook de wereld in met locatieproducties en communityprojecten. We onderhouden contact met de buurt om te weten wat er speelt. We hopen dat onze buren ons net zo goed weten te vinden, inspireren en raken, als wij hen.