Film

Amsterdamse Helden

MoMo Productions
    • première

Deze mensen schrijven geschiedenis met hun eigen heldenverhalen, hoe klein en ogenschijnlijk onbetekenend ook

Film

Amsterdamse Helden

MoMo Productions

Filmpremière over de huis-, tuin- en keukenhelden uit de Diamantbuurt. Met na afloop een feestelijke borrel.

Luciano Balestra (23) een van de beste freerunners van Nederland ziet de stad als zijn speeltuin. Hij gebruikt natuurlijke obstakels, muren, bomen en stoepranden om fysiek zo soepel en snel mogelijk van het ene punt naar het andere punt te komen. Uithoudingsvermogen en concentratie worden getraind, angsten overwonnen. Samen met zijn moeder en regisseur van de film, Julia Strijland, gaan ze de Amsterdamse Diamantbuurt in en spreken ze met verschillende buurtbewoners over vrijheid en heldendom.

In Amsterdam wonen bijna 900.000 inwoners, waarvan tegen de 10.000 in de Diamantbuurt. Al die mensen zijn helden in hun eigen leven, met een speciale geschiedenis. Verdriet en geluk, mislukkingen en overwinningen. Er zit een verhaal in ieders leven. Waarom altijd alleen maar winnaars of uitzonderlijke mensen tot helden te bombarderen? Is het niet heldhaftig om kinderen op te voeden, met een depressie of handicap te moeten leven, tegenslagen het hoofd te bieden of gewoon om iedere dag maar weer naar je werk te gaan?

De documentaire speelt zich grotendeels af tegen het decor van de Diamantbuurt en is een mozaiekfilm, waarin verschillende persoonlijke verhalen van mensen uit de buurt samenkomen, rondom het thema vrijheid. Deze mensen schrijven geschiedenis met hun eigen heldenverhalen, hoe klein en ogenschijnlijk onbetekenend ook. Amsterdamse helden is een project van MoMo Productions, waarin Amsterdammers hun verhalen met elkaar delen, maar vooral ook hun persoonlijke heldendom (her-)ontdekken.

Op zaterdag 19 januari is de première van Amsterdamse Helden in CC Amstel! Met een muzikaal voorprogramma met een zangeres, pianist en storytellers en na afloop een feestelijke borrel.

Amsterdamse Helden is op zaterdag 19 januari opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn aan de kassa te koop of online te reserveren. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Concept, regie: Julia Strijland
Productie: MoMo Productions
Camera: Marco Nauta
Montage: Casper van Zeelt
Freerunner: Luciano Balestra
Zang: Ana Balestra
Met dank aan: alle bewoners van de Diamantbuurt en met name Plan C

Duur: 90 min.

Website MoMo Productions
Facebook Amsterdamse Helden