Dans

Cat(h)arsis

Movementalist
    • dans
Dans

Cat(h)arsis

Movementalist

Een walk-in performance of veel meer een rituele-installatie,  waarvan je als publiek als van zelf deelgenoot en getuige wordt  van een transformerend proces.

Ieder mens heeft een authentieke beweging een eigen danstaal. Wat is die van jou? Dansen met je ogen dicht -  zonder oordeel rechtstreeks naar je gevoel - en de impulsen van je lichaam laten spreken.
 
Welkom bij Cat(h)arsis. 

Je wordt uit de foyer van CC Amstel begeleid naar de zaal. Doe mee. Rituelen doe je samen. Zonder getuigen geen manifestatie.  

Ik stel voor: ont-doen, ont-haasten, ont-moeten; Het beeld laten vallen om te zijn.  Op weg naar het onbekende ontdoe ik mij van mijn gekoloniseerde lichaam en geef ik mezelf over aan het moment en de energie die tastbaar door het lichaam wordt. Het lichaam dat centraal staat voor de verbinding tussen jou en mij. Ik wil met mijn kunst de belichaming van energie voelen en zodoende het publiek laten ervaren.

Een lichaamskunst, die stijl, vorm en cultuur transcendeert en expressie geeft aan menselijkheid. Door mij te ontdoen van gedachten als hoger en sneller waag ik mij het dichts bij de bron van dans te komen: een ritueel. 
 
Het ritueel sluiten wij gezamenlijk af, zonder of met woorden. 

 
 
Duur: 1,5 uur

Concept & Dans: Dayna Martinez Morales
Spoken Word & Dans: Linar Ogenia
Visuals & Camera: Pablo Alanes
Percussie & Windinstrumenten: Roberto Callisaya
Drums & Percussie & Didgeridoo & Digital Sounds: Dizzi Geetha
Co-Directie: Vincent Verburg
Lichtdesign: Petyr Veenstra

In een kubus met aan twee kanten lopende videobanden sluit danskunstenaar Dayna haar ogen. Om vervolgens in de dans te duiken met ritmes uit haar geboorteland Bolivia. Een samenkomst van autochtone, Afrikaanse en Europese invloeden. Een spannende dialoog met live muziek, tekst, geluiden en digitale soundscapes. 

Duur: 1,5 uur