Circus

Circunstruction #13 XL

Circusstad Festival
    • circus
  • Regulier: € 12.00
    Jeugd regulier: € 9.50
    Jeugd Stadspas / NSO: € 6.00
  • Zaal
Circus

Circunstruction #13 XL

Circusstad Festival

Dompel je onder in de nieuwste ontwikkelingen in het circus

Bekijk de wereld door de ogen van een circusartiest.

In Circunstruction #13 tonen drie veelbelovende jonge circusmakers in een preview hun geheel eigen visie op de mogelijkheden van circus. Dompel je onder in de nieuwste ontwikkelingen en deel je feedback over deze work in progress met jonge makers.

 

In Tornado's Eye van David Eisele zie je een cellist die zich voorbereidt op zijn grootste concert. Afgeleid door verschillende objecten in zijn woonkamer kan hij zich niet concentreren. Ze verdraaien zijn geest en maken hem gek. Hij komt tot rust als hij  ontdekt dat hij ze kan laten draaien, wat hem tot rust brengt.    

Met Trampo Typ Flipper 1000 creëren Mara Daro en Ole Schöne een familievoorstelling waarmee ze kinderen en volwassenen aanmoedigen om alledaagse problemen met creativiteit aan te pakken.  Een grote trampoline brengt groot plezier, het gevoel van vrijheid, gewichtloosheid en zorgeloosheid. Maar wat als dat niet zo is? Wat als dit een leugen is? Dit is een verhaal over een serieus probleem, gevolgd door meer serieuze problemen. Twee acrobaten laten jong en oud zien hoe inventieve, creatieve geesten en een snufje humor vervelende alledaagse problemen  kunnen overwinnen. 

Garment Gatherings gemaakt door Clara Köpf, wil het publiek inspireren om na te denken over Fast Fashion en de eindeloze berg textielafval. Clara wil voorkomen dat de volgende generatie dezelfde fouten maakt die wij nu maken.

Door middel van acrobatiek op de vloer, op de Chinese paal en het gebruik van een kubus van 1x1x1m afgedankte kleding, wil ze het publiek meenemen in haar gedachten over de milieu- en sociale problemen van de Fast Fashion industrie.  Een circusvoorstelling die een discussie over textielafval op gang wil brengen en eindigt in een kledingruil. Dus vergeet vooral niet een zak kleding mee te nemen die nutteloos in de kast hangt!