Dans

Dance beyond the body

Loïc Perela, Sandra Kramerova & Moreno Perna
    • highlight
    • we are public

Ontwapenend en bij vlagen zelfs ontroerend 

- Theaterkrant over VOICE

Dans

Dance beyond the body

Loïc Perela, Sandra Kramerova & Moreno Perna

Dance beyond the body is not your usual triple bill. It is a dynamic evening of dance performances within a new and exciting format.

Loïc Perela, Sandra Kramerova en Moreno Perna presenteren Dance beyond the body, een triple bill van dansvoorstellingen.

Dance beyond the body is op zondag 19 mei opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

VOICE

VOICE is het ervaren van een gedeelde ruimte.
Een ruimte die ontstaat doordat je samen luistert en kijkt.
VOICE is dans die je ziet met gesloten ogen.
Muziek die je hoort met je oren dicht.

VOICE nodigt ons uit om de ruimte met de performers te delen en te luisteren naar de soundscape die ze met hun stemmen creëren. De performers laten ons naar de dans luisteren net zoveel als ernaar kijken: onze oren informeren onze ogen, en onze ogen informeren onze oren. Het geluid danst; de dans musiceert. De performers worden door hun eigen stemgeluid in een meedogenloos doorgaande beweging gezet. Wij delen hun ervaring en volgen hen op een zintuigelijke reis langs licht en duisternis.

Concept, choreografie: Loïc Perela
Performers: Laurent Delom de Mézerac, Dominik Feistmantl, Fabian Holle, Lisa Kasman, Paulina Vogel
Licht ontwerp: Ricarda Köneke
Geluid ontwerp: Rolph Schwarz, Rob Duyser
Dramaturgie, mentoring: in conversatie met Matthias Quabbe en Anne Kersting
Stem coaching: Thomas Johannsen, Gunnar Brandt
Creative producer: Agnese Rosati
Pr manager: Hedwig van der Zwaal
VOICE is een productie van Stichting Colab.Loic Perela. Mede mogelijk gemaakt door: K3 | Tanzplan Hamburg, Dansateliers Rotterdam. Fonds Podiumskunsten, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Duur: 50 minuten

-----

LADIA

LADIA is a solo dance fight that combines stage performance with video projection.

LADIA (name inspired by Lara Croft and Nadia Comaneci) - a strong female athlete, a modern heroine rehearsing for her match - is striving for perfection. Human limits don't let her fully exercise her superpowers, so she escapes from the real into the virtual world. We follow her journey through cycles of exhaustion and revival, fighting invisible enemies and ultimately herself. As the film fades away, we find Ladia back where she started, creating an ongoing loop from stage to screen.

Concept, dance, choreography: Sandra Kramerova, Álvaro Congosto
Music: Jon Lloyd
Film: Álvaro Congosto

Duur: 15 min.

-----

AURA

In Puglia, het land van zijn grootmoeder, is magie nog levend. Moreno gaat terug naar een spirituele perceptie van het heelal, voorbij het rationele. Hij deelt zijn persoonlijke verhaal met gevoeligheid en verkent de wereld door zijn lichaam.

In AURA wordt het lichaam gezien als een voertuig van het aura en de beweging als de taal van de geest. Hij doet onderzoek naar zijn eigen inzicht van het aura en prikkelt de nieuwsgierigheid van het publiek over het eigen aura.

AURA is niet alleen een performance, maar ook een onderzoek naar een bewegingspraktijk die gedeeld wordt met meerdere bewegers en wat uiteindelijk zal resulteren in het maken van een groepswerk.

Choreografie: Moreno Perna
Muziek: Moreno Perna met Elisa Batti & CYB
Dramaturgie: Edith Cassiers
Shamanic mentor: Anna Poch
Movement mentor: Kenzo Kusuda
Artistieke mentor: Jesse Vanhoeck (ICK)
Productie: Charlotte Lemstra
Co-productie: Dansmakers Amsterdam, ICK Amsterdam, De Brakke Grond
Mede mogelijk gemaakt door: Dansmakers Amsterdam, ICK, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Duur: 25 min.