Jeugd

De hond die licht gaf

MaxTak & Kim van Zeben Theaterproducties
    • 6+
    • jeugd
"De hond die licht gaf is een spannend uurtje griezeltheater van poppentheatermaker Kim van Zeben en MaxTak. Maar ondertussen gaat het over wezenlijke thema’s als dood, afscheid en doorgaan met het leven" - Theaterkrant
Jeugd

De hond die licht gaf

MaxTak & Kim van Zeben Theaterproducties

Een muzikale griezelkomedie voor iedereen vanaf 6 jaar

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek Frankenstein, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt.

Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent… en al heel veel weet over elektriciteit en energie… en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt… moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?

De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen.

"De hond die licht gaf laat je lachen, huilen én bibberen" Kidsweek****

"Hoe Kim de poppen tot leven wekt is heel bijzonder en erg indrukwekkend" Musicalnieuws

"Hoewel de voorstelling vooral geestig van toon is, heeft deze een overduidelijke, diepere laag" Musicalworld****

Duur: 60 min.

VR-FILM -> EXPEDITIE HIERNAMAALS 
Voor en na de voorstelling kunnen kinderen in een iglotent in de foyer van het theater met behulp van een speciale bril toetreden tot een virtuele wereld. De VR film is een bijzondere aanvulling op de voorstelling. Samen met Victoria, de hoofdpersoon van de voorstelling, ondergaan de kinderen bizarre wetenschappelijke experimenten. Ze kijken er niet naar, maar ze zitten er middenin! Ze vliegen door het plafond van de slaapkamer van Victoria, ze zwemmen rond in een bak met zeepbellen en ze maken een spannende reis naar het hiernamaals, waar ze allemaal bijzondere avonturen beleven. Om vrolijk en vol nieuwe ervaringen weer terug te keren in de echte wereld. Kijk hier voor een impressie. 
Alle dagen, vanaf 14 uur, geen aanmelding nodig


SPEURTOCHT 
Speur het hele gebouw door opzoek naar de altaartjes met vragen en opdrachten. Wie weet win jij met jouw antwoorden wel een prijs! -> prijsuitreiking na afloop van de voorstelling. 
Alle dagen, vanaf 14 uur, geen aanmelding nodig

WORKSHOP ZANG of THEATER 
Leer onder leiding van een professionele zangeres een paar liedjes uit de voorstelling. Na afloop: presentatie in de foyer.
 Een theaterworkshop door een ervaren theaterdocent over hoe het is om zelf toneel te spelen en te ontdekken dat met spel en fantasie alles mogelijk is! 
Alle dagen van 16.15 tot 17.00 uur, geen aanmelding nodig
Afwisselend zang- óf theaterworkshop


KNUTSELEN 
Versier je eigen doodskop. De voorstelling gaat over de dood en afscheid moeten nemen. Rondom de dood bestaan over de hele wereld verschillende rituelen. Zo vieren ze in Mexico bijvoorbeeld de feest- en herdenkingsdag Día de los Muertos - De Dag van de Doden. Día de los Muertos heeft ook een speciale rol in de voorstelling. Speciaal daarom toveren wij met jullie hulp de foyer om in een plek in Mexicaanse sferen. Knutsel je mee? 
Alle dagen, vanaf 14 uur, geen aanmelding nodig

DE FOYER van CC AMSTEL is deze dagen een heerlijke plek om met je gezin te vertoeven: Mexicaanse deuntjes klinken door de speaker en Mexicaanse hapjes staan op de tafels. Zien we je daar? 

EXTRA 
Gedurende deze week worden ook de uitkomsten van de samenwerking tussen de MAAKPLAATS en MAXTAK getoond in de VR tent én als onderdeel van de speurtocht! www.maakplaats021.nl / www.maxtak.nl  

De hond die licht gaf is een coproductie van Max Tak en Kim van Zeben Theaterproducties

Concept: Kim van Zeben en Marije Gubbels
Regie, tekst en liedteksten: Marije Gubbels
Spel, zang en tekstbijdragen: Kim van Zeben
Gitaar: Timon Koomen
Zang, piano, spel: Adrian Ammerlaan
Composities: Jan en Keez Groenteman
Decor: Marlies Schot
Kostuums: Sanne Oostervink
Poppen: Servaes Nelissen
Dramaturgie: Manon Wittebol
Lichtontwerp: Gé Wegman
Lichttechniek: Carl Kohl
Geluidstechniek: Johan de Koeijer
Regieassistent: Nienke Tjallingii
Publiciteitsfoto: Esther de Boer – Es & Zn
Verkoop: Bureau Berbee & Jansen
Productie: Kim Eldering
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Zakelijke leiding: Nora Duijf

Website MaxTak
Facebook MaxTak

Kim van Zeben is een veelzijdige actrice en poppenspeelster. Het jonge publiek heeft haar kunnen zien in haar solovoorstelling Eendje, waarin ze in haar eentje alle verschillende rollen voor haar rekening nam. Daarnaast speelde ze bij Theater Rotterdam in Repelsteeltje en de blinde prinses en in Woef Side Story. Op televisie was Kim panellid van het programma All together now dat in 2019 te zien was bij RTL4.

Marije Gubbels is artistiek leider van MaxTak en regisseerde en schreef ook Kim’s solovoorstelling Eendje. Voordat Marije bij MaxTak aan de slag ging maakte ze voorstellingen bij o.a. Jeugdtheater Sonnevanck en Bos Theaterproducties. Zwijnenstal werd genomineerd voor de Podiumkidsprijs 2020 en voor de Gouden Krekel 2021. Voor zowel de voorstelling Edward Scharenhand (2018) als Tijl Uilenspiegel (2013) ontving zij een Zilveren Krekel. Bij M-Lab regisseerde zij de muzikale familievoorstelling Wintersprookje, waarvoor ze een Musical Award nominatie (2014) ontving.