Jeugd

De hond die licht gaf

Max Tak & Kim van Zeben Theaterproducties
    • afgelast
"De hond die licht gaf is een spannend uurtje griezeltheater van poppentheatermaker Kim van Zeben en MaxTak. Maar ondertussen gaat het over wezenlijke thema’s als dood, afscheid en doorgaan met het leven" - Theaterkrant
Jeugd

De hond die licht gaf

Max Tak & Kim van Zeben Theaterproducties

Een muzikale griezelkomedie voor iedereen vanaf 6 jaar

Update zaterdag 18 december 2021
Wegens de aangekondigde lockdown is deze voorstelling afgelast. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, check je spamfolder of neem contact met ons op via info@ccamstel.nl.
-----

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek Frankenstein, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt.

Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent… en al heel veel weet over elektriciteit en energie… en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt… moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?

De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen.

"De hond die licht gaf laat je lachen, huilen én bibberen" Kidsweek****

"Hoe Kim de poppen tot leven wekt is heel bijzonder en erg indrukwekkend" Musicalnieuws

"Hoewel de voorstelling vooral geestig van toon is, heeft deze een overduidelijke, diepere laag" Musicalworld****

Duur: 60 min.

Workshop Hiervoormaals: Hoe wil jij herinnerd worden?

In deze filosofische workshop maken de kinderen samen met ouders/begeleiders een mooie ode aan zichzelf. Een bidprentje anno 2021. Ze denken na over wat belangrijk is voor hen. Wat zijn je fijnste herinneringen? Wie zijn je dierbaar? Wat is je favoriete liedje? Wat vind jij de allermooiste zin/spreuk? De verzameling van favorieten wordt vastgelegd door middel van een polaroidfoto, die vervolgens mee naar huis mag worden genomen. De workshop wordt gegeven door Jantine Kraaijeveld, zij is vormgever en gaf eerder workshops op diverse scholen.

Locatie: Maakplaats
 CC Amstel (op de 1e verdieping)
Duur: 50 minuten, na afloop van de voorstelling
Wanneer: woensdag 5, donderdag 6 en zondag 9 januari
Aanmelden: ja, reserveer je gratis ticket (per deelnemer) via Tickets in de rechterkolom

Workshop: Wat als alles kan?

Een theaterworkshop voor kinderen over hoe het is om zelf toneel te spelen en te ontdekken dat met spel en fantasie alles mogelijk is. Victoria wilde zo graag dat Tosti weer tot leven kwam. Wat zou jij graag wensen als alles mogelijk is? En hoe zou dat dan zijn? Samen fantaseren en spelen we er deze workshop op los.

Locatie: Studio CC Amstel
Duur: 50 minuten, na afloop van de voorstelling
Wanneer: vrijdag 7 en zaterdag 8 januari
Aanmelden: ja, reserveer je gratis ticket (per deelnemer) via Tickets in de rechterkolom

Virtual Reality film

Voor en na de voorstelling kunnen kinderen in een iglotent in de foyer van het theater met behulp van een speciale bril toetreden tot een virtuele wereld. De VR film is een bijzondere aanvulling op de voorstelling. Samen met Victoria, de hoofdpersoon van de voorstelling, ondergaan de kinderen bizarre wetenschappelijke experimenten. Ze kijken er niet naar, maar ze zitten er middenin! Ze vliegen door het plafond van de slaapkamer van Victoria, ze zwemmen rond in een bak met zeepbellen en ze maken een spannende reis naar het hiernamaals, waar ze allemaal bijzondere avonturen beleven. Om vrolijk en vol nieuwe ervaringen weer terug te keren in de echte wereld. Kijk hier voor een impressie.

Locatie: foyer CC Amstel
Wanneer: woensdag 5 t/m zondag 9 januari van 14:00-17:00 uur
Aanmelden: niet nodig

Knutselen: Versier je eigen doodskop

De hond die licht gaat gaat over de dood en afscheid moeten nemen. Rondom de dood bestaan over de hele wereld verschillende rituelen. Zo vieren ze in Mexico bijvoorbeeld de feest- en herdenkingsdag Día de los Muertos - De Dag van de Doden. Día de los Muertos heeft ook een speciale rol in de voorstelling. Speciaal daarom toveren wij met jullie hulp de foyer om in een plek in Mexicaanse sferen. Knutsel je mee

Locatie: foyer CC Amstel
Wanneer: woensdag 5 t/m zondag 9 januari van 14:00-17:00 uur
Aanmelden: niet nodig

De hond die licht gaf is een coproductie van Max Tak en Kim van Zeben Theaterproducties

Concept: Kim van Zeben en Marije Gubbels
Regie, tekst en liedteksten: Marije Gubbels
Spel, zang en tekstbijdragen: Kim van Zeben
Gitaar: Timon Koomen
Zang, piano, spel: Adrian Ammerlaan
Composities: Jan en Keez Groenteman
Decor: Marlies Schot
Kostuums: Sanne Oostervink
Poppen: Servaes Nelissen
Dramaturgie: Manon Wittebol
Lichtontwerp: Gé Wegman
Lichttechniek: Carl Kohl
Geluidstechniek: Johan de Koeijer
Regieassistent: Nienke Tjallingii
Publiciteitsfoto: Esther de Boer – Es & Zn
Verkoop: Bureau Berbee & Jansen
Productie: Kim Eldering
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Zakelijke leiding: Nora Duijf

Website MaxTak
Facebook MaxTak

Kim van Zeben is een veelzijdige actrice en poppenspeelster. Het jonge publiek heeft haar kunnen zien in haar solovoorstelling Eendje, waarin ze in haar eentje alle verschillende rollen voor haar rekening nam. Daarnaast speelde ze bij Theater Rotterdam in Repelsteeltje en de blinde prinses en in Woef Side Story. Op televisie was Kim panellid van het programma All together now dat in 2019 te zien was bij RTL4.

Marije Gubbels is artistiek leider van Max Tak en regisseerde en schreef ook Kim’s solovoorstelling Eendje. Voordat Marije bij Max Tak aan de slag ging maakte ze voorstellingen bij o.a. Jeugdtheater Sonnevanck en Bos Theaterproducties. Zwijnenstal werd genomineerd voor de Podiumkidsprijs 2020 en voor de Gouden Krekel 2021. Voor zowel de voorstelling Edward Scharenhand (2018) als Tijl Uilenspiegel (2013) ontving zij een Zilveren Krekel. Bij M-Lab regisseerde zij de muzikale familievoorstelling Wintersprookje, waarvoor ze een Musical Award nominatie (2014) ontving.