Jeugd

De hond die licht gaf

MaxTak & Kim van Zeben Theaterproducties
    • 6+
    • jeugd
  • Volwassen: € 11.00
    Jeugd regulier: € 9.50
    Jeugd Stadspas / NSO: € 6.00
  • Zaal
"De hond die licht gaf is een spannend uurtje griezeltheater van poppentheatermaker Kim van Zeben en MaxTak. Maar ondertussen gaat het over wezenlijke thema’s als dood, afscheid en doorgaan met het leven" - Theaterkrant
Jeugd

De hond die licht gaf

MaxTak & Kim van Zeben Theaterproducties

Een muzikale griezelkomedie voor iedereen vanaf 6 jaar

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek Frankenstein, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt.

Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent… en al heel veel weet over elektriciteit en energie… en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt… moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?

De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen.

"De hond die licht gaf laat je lachen, huilen én bibberen" Kidsweek****

"Hoe Kim de poppen tot leven wekt is heel bijzonder en erg indrukwekkend" Musicalnieuws

"Hoewel de voorstelling vooral geestig van toon is, heeft deze een overduidelijke, diepere laag" Musicalworld****

Duur: 60 min.

De hond die licht gaf is een coproductie van Max Tak en Kim van Zeben Theaterproducties

Concept: Kim van Zeben en Marije Gubbels
Regie, tekst en liedteksten: Marije Gubbels
Spel, zang en tekstbijdragen: Kim van Zeben
Gitaar: Timon Koomen
Zang, piano, spel: Adrian Ammerlaan
Composities: Jan en Keez Groenteman
Decor: Marlies Schot
Kostuums: Sanne Oostervink
Poppen: Servaes Nelissen
Dramaturgie: Manon Wittebol
Lichtontwerp: Gé Wegman
Lichttechniek: Carl Kohl
Geluidstechniek: Johan de Koeijer
Regieassistent: Nienke Tjallingii
Publiciteitsfoto: Esther de Boer – Es & Zn
Verkoop: Bureau Berbee & Jansen
Productie: Kim Eldering
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Zakelijke leiding: Nora Duijf

Website MaxTak
Facebook MaxTak

Kim van Zeben is een veelzijdige actrice en poppenspeelster. Het jonge publiek heeft haar kunnen zien in haar solovoorstelling Eendje, waarin ze in haar eentje alle verschillende rollen voor haar rekening nam. Daarnaast speelde ze bij Theater Rotterdam in Repelsteeltje en de blinde prinses en in Woef Side Story. Op televisie was Kim panellid van het programma All together now dat in 2019 te zien was bij RTL4.

Marije Gubbels is artistiek leider van MaxTak en regisseerde en schreef ook Kim’s solovoorstelling Eendje. Voordat Marije bij MaxTak aan de slag ging maakte ze voorstellingen bij o.a. Jeugdtheater Sonnevanck en Bos Theaterproducties. Zwijnenstal werd genomineerd voor de Podiumkidsprijs 2020 en voor de Gouden Krekel 2021. Voor zowel de voorstelling Edward Scharenhand (2018) als Tijl Uilenspiegel (2013) ontving zij een Zilveren Krekel. Bij M-Lab regisseerde zij de muzikale familievoorstelling Wintersprookje, waarvoor ze een Musical Award nominatie (2014) ontving.