Theater

De Lokroep

CC Amstel i.s.m. Wijkcentrum de Pijp

Hoe verleid jij de politiek?

Theater

De Lokroep

CC Amstel i.s.m. Wijkcentrum de Pijp

Hoe verleid jij de politiek?

Is de politiek te beïnvloeden? Ja! Maar welke bochtige wegen hebben succesvolle lobbyisten bewandeld om hun zin te krijgen? Deze vierdelige programmareeks van CC Amstel en Wijkcentrum de Pijp vertelt hun verhaal van alle kanten.

Termen als actief burgerschap en participatiemaatschappij zijn tegenwoordig een hot topic in de samenleving. Steeds meer volhardende lobbyisten zetten zich in om de leefbaarheid van hun buurt en stad te verbeteren. Nu is het tijd om hen eens in het zonnetje te zetten. In deze serie wordt elke editie een nieuw succesverhaal uitgelicht.

26 FEBRUARI 2020
De verleiding van...
BOOST

Nieuwkomers en andere buurtbewoners besloten het heft in eigen handen te nemen en creëerden zelfstandig een ontmoetingsplek.

15 APRIL 2020
De verleiding van...
BUURTHUIZEN

Van actieve bewoner naar beheerder van buurthuis De Meevaart. Een uniek sociaal experiment.

Tussen deze avonden door organiseert het Wijkcentrum de Pijp twee workshops die je helpen je eigen lobby te organiseren. Houd www.wijkcentrumdepijp.nl in de gaten.

Presentatie: Michiel Bakker
Tickets: 5 euro
Aanvangstijd: 20.00u
Locatie: CC Amstel
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam Zuid, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB

Deze edities zijn al geweest

20 NOVEMBER 2019
De verleiding van...
AUTOLUW

Dit jaar zijn alle parkeerplaatsen in de Frans Halsbuurt weggehaald. Hoe hebben buurtlobbyisten dát voor elkaar gekregen?

15 JANUARI 2020
De verleiding van...
GROEN

In 1995 dwongen Amsterdammers een referendum af. Hier werd uiteindelijk gestemd tegen nieuwbouw en vóór het behoud van een weilandje bij Sloten, Vrije Geer.

-----
CC Amstel
maakt en presenteert theater in samenspraak met haar directe omgeving. We spelen in ons gloednieuwe gebouw en gaan tevens de wereld in met locatieproducties en communityprojecten.
Bij OBA CC Amstel mengen we vrienden en buren met voorstellingen, workshops, lezingen, bibliotheek en eten.