Theater

De Lokroep

CC Amstel i.s.m. Wijkcentrum de Pijp
    • clubhuisproductie
    • actief burgerschap

Hoe verleid jij de politiek?


Theater

De Lokroep

CC Amstel i.s.m. Wijkcentrum de Pijp

Driedelige programmaserie over succesvolle burgerinitiatieven in seizoen 2019-2020

Is de politiek te beïnvloeden? Ja! Maar welke bochtige wegen hebben succesvolle lobbyisten bewandeld om hun zin te krijgen? Deze vierdelige programmareeks van CC Amstel en Wijkcentrum de Pijp vertelde hun verhaal van alle kanten.

Termen als actief burgerschap en participatiemaatschappij zijn tegenwoordig een hot topic in de samenleving. Steeds meer volhardende lobbyisten zetten zich in om de leefbaarheid van hun buurt en stad te verbeteren. Nu is het tijd om hen eens in het zonnetje te zetten. In deze serie werd in elke editie een nieuw succesverhaal uitgelicht.

Presentatie was in handen van Michiel Bakker

Edities

De verleiding van... AUTOLUW
op 20 november 2019

In 2019 zijn alle parkeerplaatsen in de Frans Halsbuurt weggehaald. Hoe hebben buurtlobbyisten dát voor elkaar gekregen?
Met: Frank van Dorp, Gertrude van der Ven, Bouwe Olij, Jan-Bert Vroege en Tiers Bakker

De verleiding van... GROEN
op 15 januari 2020
In 1995 dwongen Amsterdammers een referendum af. Hier werd uiteindelijk gestemd tegen nieuwbouw en vóór het behoud van een weilandje bij Sloten, Vrije Geer. Tamar Frankfurther vertelt hoe zij met een kleine kerngroep het weilandje heeft kunnen behouden. Wat gebeurde er achter de schermen? En hoe staat het weilandje er nu bij?
Met: Tamar Frankfurther, Duco Stadig, Germaine Princen en Gerrit Leeflang

De verleiding van... BOOST
op 26 februari 2020
Halverwege 2016 ging BOOST van start; een ontmoetingsplek van en voor vluchtelingen en buurtbewoners. In eerste instantie gericht op Amsterdam-Oost, maar inmiddels is het een plek waar mensen uit de hele stad samenwerken aan taal, integratie en perspectief. Sinds augustus 2017 huist BOOST in een voormalig buurthuis in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost. De gemeente Amsterdam heeft het pand in gebruik gegeven aan BOOST om zich verder te kunnen ontwikkelen. Hoe heeft BOOST dat voor elkaar gekregen?
Met: Ramon Schleijpen, Subhi, Vibeke Ferree, Thijs Reuten, Suzanne van de Wiel en Kaser Najjar

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam Zuid, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB fonds

-----
CC Amstel
maakt en presenteert theater in samenspraak met haar directe omgeving. We spelen in ons gloednieuwe gebouw en gaan tevens de wereld in met locatieproducties en communityprojecten onder de naam Podiumland