Jeugd

Familie Wolf Komt Hier Wonen

Boeschoten & Guthman
    • 6+
    • jeugd
Jeugd

Familie Wolf Komt Hier Wonen

Boeschoten & Guthman

Twee wolven verschijnen op het podium en dan volgt een humoristische confrontatie tussen de wolven en het publiek.

Op jacht naar een nieuw leefgebied belanden broer en zus Wolf per ongeluk op de speelvloer van een theater. Een kudde publiek, die maar niet aan de kant wil gaan, staart de twee aan. En wie is toch die commentaarstem die alles lijkt te weten over de wolvenfamilie? Dan gaat ook nog hun auto kapot en zijn ze gedwongen om bij de mensen te verblijven.

En broer Freki en Zus Geri verschillen heel erg in hun benadering van de mensen. Freki gaat als een echte Wolf het liefst over tot de aanval, maar Geri is juist nieuwsgierig en begint steeds brutaler aan te pappen met de mensenkudde. Geri raakt steeds meer vervreemd van haar broer. Betekent dit het einde van hun hechte familieband?

Alles op z'n kop
Het publiek zal niet achteroverleunen want de wolven zijn nieuwsgierig en nietsontziend! Familie Wolf komt hier wonen zet alles op z’n kop en daagt je uit om de verschillen tussen jezelf en anderen te ontdekken en te merken dat je zelf ook niet zo gewoon bent als je dacht. Een interactieve, filosofische parabel, die je aan het denken zet over alles wat vanzelfsprekend lijkt.

Spel: Ottolien Boeschoten, Gerold Guthman
Concept: Tom Sijtsma, Ottolien Boeschoten
Tekst: Tom Sijtsma
Regie: Bram de Goeij

Stem: Jeroen Kramer
Decor: Jeroen Henstra (met dank aan Vis à Vis)
Kostuums: Annemarie Klijn
Technische productie: Ray Vaessen
Zakelijke leiding: Mieke Prinse

Familie Wolf komt hier wonen wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), BNG Cultuurfonds, de Janivo Stichting en het Lira Fonds.