Dans

Father Figure

Lloydscompany
    • 14+
    • try-out
    • coronapas
  • Regulier: € 16.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 14.50
  • Zaal
Een father figure, wat is dat? En wie is dat?
Dans

Father Figure

Lloydscompany

Een father figure, wat is dat? En wie is dat?

Nieuwe datum!
Deze voorstelling is verplaatst van donderdag 20 januari 2022. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gebracht. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, check je spamfolder of neem contact met ons op via info@ccamstel.nl.
-----

Geïnspireerd door en met bijdragen van de originele cast (o.a. Menno van Gorp en Xisco Riboch) betreden b-boys van wereldklasse en muzikale alleskunner Julio Pimentel het podium. Waarbij met Father Father (2012) de rol van de eigen vader centraal stond, slaat de nieuwe cast van Father Figure een nieuwe bladzijde om: Wie of wat is een vaderfiguur? Wat betekent een vaderfiguur?

Father Figure is een ingetogen, realistische voorstelling waarin breakdance bewegingen tot in de precisie worden ontleed, om zowel de problematische als positieve kanten van het universele thema vaderfiguren bespreekbaar te maken.

Duur: 60 min.

A father figure, what is that? And who is that?

Inspired by and with contributions from the original cast (including Menno van Gorp and Xisco Riboch), world-class b-boys and multi-instrumentalist Julio Pimentel will set foot on stage. While Father Father (2012) focused on the role of one's own father, the new cast of Father Figure turns a new page: Who or what is a father figure? What does a father figure mean?

Father Figure is a subdued, realistic performance in which breakdance movements are dissected down to the last detail, in order to discuss both the problematic and positive sides of the universal theme of father figures

Lloyd Marengo is een Rotterdams icoon. Als kleine jongen komt hij begin jaren tachtig in aanraking met breakdance, wat daarna zijn leven grotendeels bepaalt. Vanaf 1999 verbreedde Marengo zijn danshorizon en danste hij bij het Scapino Ballet en Conny Jansen. In 2002 was Lloyd medeoprichter van het Hiphophuis. Met de voorstelling French Connection (2004) kreeg Lloyd voor het eerst de kans om zijn talent als choreograaf te laten zien. Hierna maakte hij samen met Don’t Hit Mama van Theater Company Amsterdam twee voorstellingen met b-boys die tot de wereldtop behoren: het duet Tag en Father Father. Father Father was de eerste voorstelling van Nederlandse bodem die speelde op Breakin’ Convention in Londen, ‘s werelds meest bekende festival voor hiphopdans in het theater. Daarna volgden de voorstellingen Loud!, Mind Ur Step (met Nabil Ouelhadj en Kader Attou) en was Lloyd choreograaf van B-Boy (Maas Theater en Dans). In 2019 was het tijd voor zijn eigen company: Lloydscompany.

Cast: Julinho Pimentel, Kevin Thompson, Nouri El Mazoughi, Oscar Starink en Pom Arnold
Muziekproductie: HAYP MUSIC (Alvin Lewis & Patrick Mijnals)
Choreografie: Lloyd Marengo en de dansers
Lichtontwerp: Paul van Laak
Dramaturgie: Peggy Olislaegers en Bart Deuss
Fotografie: Nurten Yurbas

Website
Facebook
Instagram

Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.