Theater

FATIMA

Mouna Laroussi
    • stadspas
  • Regulier: € 18.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 16.50
    Vrijkaart: € 0.00
  • Zaal
‘Zeer verfrissend en overtuigend pleidooi voor gelijkwaardigheid.’
- Theaterkrant****
Theater

FATIMA

Mouna Laroussi

Vrouw met 1001 gezichten

Let op: op vertoon van je Stadspas (groene stip) kun je voor €2,50 een kaartje kopen voor deze voorstelling bij de kassa van CC Amstel. Dat kan tijdens onze reguliere openingstijden en op de avond van de voorstelling (niet online). 

FATIMA is de titel van de nieuwe theatershow van Mouna Laroussi. Fatima weet lastige onderwerpen te verpakken in grappige verhalen.

Verhalen die ook werkelijk tot leven komen, van het brutale nichtje Bouchra tot de kwetsbare oude Haj. In korte scènes transformeert ze razendsnel in een bont gezelschap aan karakters en schetst Mouna een beeld van een bevolkingsgroep die huis en haard verliet om in een ver land een nieuw bestaan op te bouwen. Waarbij ze haar publiek een kijkje geeft in haar keuken van migratie, integratie en emancipatie in Nederland. Door Fatima haar stem te lenen neemt ze daarbij geen blad voor de mond. Omdat die gezellige Marokkaanse tante goudeerlijk zegt wat ze van de dingen vindt, maar ook oor heeft voor andere meningen. Ze koppelt humor aan lef en zelfs als je het niet met haar eens bent ga je voor de bijl. Natuurlijk, ook haar hoofd loopt soms om van problemen, ruzies en culturele verschillen.

Maar waar anderen een kloof zien, ziet Fatima een brug. Waar anderen op de vuist willen, tovert Fatima een lach. Als je het allemaal niet meer zo goed weet in de wereld, kom dan gezellig langs bij Fatima!

Concept, spel & choreografie: Mouna Laroussi
Regie: Titus Tiel Groenestege
Producent: Mouna Mix Productions
Fotografie: Jean van Lingen

Website
Facebook
Instagram