Theater

Helden van Zuid

Bouman&Henkel i.s.m. CC Amstel
    • actief burgerschap
    • clubhuisproductie

Wie zijn jouw helden?Theater

Helden van Zuid

Bouman&Henkel i.s.m. CC Amstel

Een theatervoorstelling door Amsterdamse Helden, bij je buren op de bank. Uit seizoen 2018-2019

Soms vlieg ik terug in mijn gedachten. Maar alles is zo lang geleden. Je moet je leven nú leven. Wij hebben een kans gekregen. Mensen zijn niet zoals een punt in een zin, mensen zijn zoals een werkwoord. Dus wil ik niet stil zitten. Ik wil iets doen.

Farida, Gepke, Helena, Issam, JinLiang, Kholoud, Mehdi en Vibeke komen van over de hele wereld. Nu zijn ze buren van elkaar, in Amsterdam Zuid. Zij zijn onze nieuwe Helden. Mantelzorgheld, taalheld, supermarktheld. Held van de klas of van de buurt. Soms excuusheld dan weer selfieheld. Ooit alles-achterlaten-en-opnieuw-beginnen-held, nu huis-tuin-en-keuken-held. Gevallen held of antiheld. Held op sokken of in pak. Held met twijfels en met targets. Helden van de stad. Alledaags én buitengewoon.

Helden van Zuid was een intieme theatervoorstelling van Bouman&Henkel die werd gespeeld door wijkbewoners uit Amsterdam Zuid. De eigen verhalen en ervaringen van de spelers vormden de basis van de voorstelling. In mei en juni 2019 werden de voorstellingen gespeeld in nieuwsgierige Amsterdamse woonkamers; bij Judith, Karin, Joanne, Gijs, Willem & Barbara, Mieke, Julia, Olaf, Elly en Loulou. Én in de Maakplaats CC Amstel, OBA CC Amstel en Tuinpark Tuinwijck.

Credits
Concept, regie: Sara Bouman en Karianne Henkel
Spel: Farida el Yahyaoui, Gepke Andringa, Helena Oostveen, Issam Al Aswad, JinLiang Li, Kholoud Alhaffar, Mehdi Daliryan, Vibeke Ferrée
Productie: Chadiedja Buijs, CC Amstel
Coproductie: Bouman&Henkel, CC Amstel

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam Zuid, AFK, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB fonds, The Buddy Film Project, In my Backyard, CC Amstel

Website Bouman&Henkel
Facebook Bouman&Henkel

-----
CC Amstel maakt en presenteert theater in samenspraak met haar directe omgeving onder de naam Podiumland. We spelen niet alleen in ons eigen theater, we gaan ook de wereld in met locatieproducties en communityprojecten.