Jeugd

Het Lijflied

De Nationale Opera
    • jeugd
    • 5+
Jeugd

Het Lijflied

De Nationale Opera

Ga mee op avontuur met Ina, die een muzikale reis maakt door haar eigen lichaam.

Stel, je zou een kijkje kunnen nemen in je eigen lijf… Wat zou je zien en horen? En zou je jezelf misschien een beetje beter kunnen begrijpen als je weet wat er speelt in je binnenste?

In Het lijflied ga je mee op avontuur met Ina, die een reis maakt door haar eigen lichaam. Ze luistert naar het potjeslatijn van haar omhooggevallen brein en laat zich opzwepen door haar daverende hartslag. In haar darmen ziet ze hoe een grote drol wordt bereid en samen met haar wittebloedlichaampjes gaat ze de strijd aan met een virus. Als ze na alle spannende belevenissen weer naar buiten gaat, de wereld in, weet ze dat haar lijf een bondgenoot is waarop ze kan vertrouwen.

Het lichaam als bron van inspiratie
De makers van Het lijflied laten zich inspireren door de verborgen geluiden, processen en verhalen van het menselijk lichaam. Componist Lucas Wiegerink weeft opnamen van lichaamsgeluiden door zijn compositie, waarin verder invloeden uit de jazz en het grote operarepertoire te horen zijn. Hij ontwikkelde het plan voor deze zintuiglijke jeugdvoorstelling samen met de Franse muziektheatermaker Alma Terrasse, die het libretto en de regie voor haar rekening neemt.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de voorstelling, de makers, spelers en muziek? Voorbereidende weetjes en info vind je hier! 

Cast: Ina Kristina Bitenc en/of Jikke Vandervelde
Musici: Nationaal Jeugdorkest
Slagwerk: Helmer Bijl en/of Michiel Mollen
Cello: Floor Bakker en/of Manuel Lorenzo
Klarinet: Eduardo Villarroel
Libretto: Alma Terrasse
Componist: Lucas Wiegerink
Regie: Alma Terrasse
Kostuums en scenografie: Lobke Houkes
Lichtontwerp: Glen D’Haenens
Klankontwerp: Roel Snellebrand
Dramaturgie: Willem Bruls

Het Lijflied is een coproductie van Opera Zuid, De Nationale Opera en November Music, en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Kunstloc Brabant

Website
Facebook
Instagram