Dans

Hitting True North

Kalpanarts | Kalpana Raghuraman
    • highlight
    • we are public
  • Regulier: € 20.00
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 17.50
    We are Public - gratis kaart: € 0.10
  • Zaal

"De virtuoze muzikanten en dansers, met hun uiteenlopende stijlen, maken Hitting true north absoluut een spannend geheel"
- Theaterkrant

Dans

Hitting True North

Kalpanarts | Kalpana Raghuraman

On our way to hitting true north

Vier dansers uit alle windstreken maken een innerlijke reis naar ieders ware noorden. Om verbinding te kunnen maken met hun persoonlijk kompas, zullen zij gebaande paden temmen en de waan van de dag trotseren. Tijdens deze rituele tocht vinden zij in zichzelf en in de krachtige live-muziek van Oene van Geel en Oleg Fateev een navigator en saboteur. Choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman onderzoekt in deze dans- en muziekvoorstelling hoe mensen zich verhouden tot constante verandering. Kalpanarts is het eerste en enige dansgezelschap dat hedendaags werk maakt geïnspireerd door Indiase bronnen. Zij schuwt hierin urban en hedendaagse dansinvloeden niet maar zet ze in om een nieuwe danstaal te creëren met een universeel karakter.

"Hun voeten roffelen ritmisch, maar net wat stoerder en wijdbeenser dan de klassieke Indiase danstraditie voorschrijft. Hun vingers en polsen krullen, maar eerder dreigend en gevaarlijk dan elegant en sierlijk. Raghuraman mixt in Superhuman op brutale manier haar Indiase wortels met haar ervaring in moderne dans en haar nieuwsgierigheid naar hiphop... Meer dan in eerder werk durft Raghuraman haar neiging naar elegantie achter zich te laten." – de Volkskrant ****

Hitting True North is op woensdag 27 mei opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Concept & choreografie: Kalpana Raghuraman
Dans: Indu Panday, Gino Taytelbaum, Lars de Vos, Goda Zukauskaité
Live muziek, compositie: Oene Van Geel, Oleg Fateev
Kostuums: Aziz Bekkaoui
Licht: Jeffrey Steenbergen
Techniek: Disappearow
Dramaturgie: Marc Maris
Productie: Susanne Tuny
Grafisch design: Serena Kloet
Illustratie: Anouk Martijn
Fotografie, video: Bowie Verschuuren
Artistiek advies: Serge Aimé Coulibaly
Met dank aan: Stef Avezaat, Bilal Bachir, Beppie Blankert, Andrew van Esch, Roy de Hair, Marjet van Os, Erik Pals, Daniël van Veen

Website Kalpanarts