Circus

JACK

Monki Business & TENT
    • afgelast
Circus

JACK

Monki Business & TENT

Een energieke, positieve circusvoorstelling over de samenkomst van drie kunstenaars en de kracht van verhalen vertellen

Update 27 november 2021
Wegens de aangekondigde coronamaatregelen is deze voorstelling helaas afgelast. Bezoekers van deze voorstelling krijgen zo snel mogelijk bericht van ons. We doen ons best om zo veel mogelijk voorstellingen te verplaatsten naar een later moment.
-----

In zijn regiedebuut JACK stript circusmaker Benjamin Monki Kuitenbrouwer drie disciplines tot op het bot, om ze daarna zorgvuldig weer op te bouwen tot één verhaal: circus, muziek en licht.

Een muzikant wandelt van instrument naar instrument. Hij plugt en ontplugt kabels om het geluid te krijgen dat hij nodig heeft. De lichtontwerper manipuleert licht en decor door lampen te verhangen en verstellen tijdens de voorstelling. En de jongleur... tsja die jongleert. In haar eigen vloeiende stijl, een mix van acrobatiek, dans en jongleren. Samen creëren ze nieuwe beelden in je gedachtes en live op het podium.

JACK is een energieke, positieve voorstelling over de samenkomst van drie kunstenaars en de kracht van verhalen vertellen.

Duur: 60 min.

Regie, concept, tekst: Benjamin 'Monki' Kuitenbrouwer
Spel: Liza van Brakel, Roel Gosto Vermeer, Eva Donker
Dramaturgie: Bas van Rijnsoever
Lichtontwerp: Carine Gérard, Eva Donker
Muziek: Roel Gosto Vermeer
Techniek: Cahit Metin
Productie: TENT
Fotografie: Hanneke Meijers, Merel Schoneveld
Vormgeving: Hanneke Kijkt
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst

Website
Facebook
Instagram

Benjamin Monki Kuitenbrouwer studeerde in 2014 af aan Codarts Circus Arts in Rotterdam en werkt onder meer met Chinese Pole en tekst. Zijn eigen voorstelling Static is onderdeel van het Europese label CircusNext en tourt door Europa. Sinds 2020 is hij verbonden aan TENT huis voor hedendaags circus waarmee hij de voorstellingen Being Benjamin (2019), Jack (2020) en 360 (2021) realiseerde. De komende jaren onderzoekt hij, onder andere als huismaker van TENT, waar onze cynische blik op de mens vandaan komt en wat de sociale consequenties zijn van een negatief wereldbeeld. Voor 60% Banaan wordt verwacht in 2022. Daarnaast vormt hij samen met negen andere artiesten het Franse Chinese Pole collectief Sous le Manteau.

TENT is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem met grenzeloze ambities, vóór en dóór circusmakers met hart voor het vak. Sinds de oprichting in 2010 ondersteunen zij makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakproces. Dit doen zij door verschillende trajecten aan te bieden, variërend van een act op het open podium tot diverse (meerjarige) trajecten. Hiermee investeren zij in een kwalitatief hoogwaardig en divers circusaanbod in Nederland.