Muziek(theater)

Metamorphosis, A Virtual Opera.

Diamantfabriek Productiehuis + Maat Saxophone Quartet
    • Muziektheater
    • language no problem
    • te gast bij cc amstel
Muziek(theater)

Metamorphosis, A Virtual Opera.

Diamantfabriek Productiehuis + Maat Saxophone Quartet

Unieke bewerking van Kafka’s klassieke novelle + nagesprek in de zaal

Lees hier het artikel in NRC over de voorstelling 

 

“Op een ochtend, na een lange, hardwerkende dag, ontdekt Gregor Samsa tot zijn schrik dat zijn lichaam is veranderd in iets onbekends. Gregor voelt zich steeds meer geïsoleerd en vecht voor zijn bestaan. Wat als mensen om je heen je gaan zien als iets walgelijks en ongewenst, ondanks al je offers voor hen?”

Metamorphosis: A Virtual Opera. Based on Kafka’s novella.

Door componist Nuno Lobo en ontwerper Pedro Lobo.

De Diamantfabriek en Maat Saxophone Quartet presenteren op donderdag 11 juli 2024 in CC Amstel de Try-out van de nieuwe voorstelling Metamorphosis, A Virtual Opera van componist Nuno Lobo, videokunstenaar Pedro Lobo en theatermaker Sean Hauser, uitgevoerd door Maat Saxophone Quartet.

Metamorphosis is een unieke bewerking van Kafka’s klassieke novelle in de vorm van een virtuele opera over actuele thema’s in het huidige, digitale tijdperk zoals identiteitsverlies, vervreemding en sociale druk vanuit familie en maatschappij.

Deze nieuwe muziektheatervoorstelling van de Diamantfabriek en Maat Saxophone Quartet wordt gemaakt door drie jonge, talentvolle makers, de Portugese-Nederlandse componist Nuno Lobo, videokunstenaar Pedro Lobo en theatermaker Sean Hauser waarbij de vier musici van Maat Saxophone Quartet het verhaal vertellen van hoofdpersoon Gregor die een surrealistische transformatie ondergaat met grote impact op zijn dagelijks leven en familierelaties.

 

geest van innovatie
Componist Nuno Lobo noemt zichzelf een componist, die geïnteresseerd is in surrealistische verhalen en interdisciplinaire samenwerkingen. “De Diamantfabriek en Maat Saxophone Quartet verleggen consequent de grenzen van hedendaagse muziek en theater. Als componist en interdisciplinair kunstenaar voel ik me aangetrokken tot deze geest van innovatie, die een voedingsbodem biedt voor de ontwikkeling van interessante, nieuwe muzikale ideeën.”

 

Over de voorstelling (try-out): 
Op zondag 14 juli 2024 is de wereldpremière van de nieuwe video-opera Metamorphosis: A Virtual Opera van de veelbelovende Nederlandse-Portugese componist en librettist Nuno Lobo. Samen met videokunstenaar Pedro Lobo en theatermaker Sean Hauser, De première vindt plaats in het Teijn Auditorium van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Voorafgaand aan de première vindt er op 11 juli 2024 een try-out plaats in Theater CC Amstel. De voorstelling krijgt in 2024-2025 een landelijke tournee. 

 

CREDITS

Makers: Compositie: Nuno Lobo | Libretto: Nuno Lobo & Alessio Meurs | Visueel ontwerp en animatiefilm: Pedro Lobo | Regie: Sean Hauser & Nuno Lobo| Scenografie: Thomas Maas | Lichtontwerp: Wilfred Loopstra

Artistieke en zakelijke leiding: Sylvia Stoetzer (Diamantfabriek), Pedro Silva (Maat Saxophone Quartet)

Uitvoerenden Maat Saxophone Quartet: Daniel Ferreira (sopraansaxofoon) | Catarina Gomes (altsaxofoon)|

Pedro Silva (tenorsaxofoon) | Mafalda Oliveira (baritonsaxofoon)

Metamorphosis, A Virtual Opera is een coproductie van de Diamantfabriek, productiehuis voor hedendaags muziektheater, en Maat Saxophone Quartet www.diamantfabriek en maatsaxquartet.com

Met een coproductiebijdrage van Gaudeamus.

Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam/Stadsdeel Amsterdam-Zuid, Gaudeamus, Zabawas, Hendrik Muller Fonds.