Theater

Miasin

Internationaal Dansensemble Paloina
Theater

Miasin

Internationaal Dansensemble Paloina

Armeense zang- en dansworkshops, buffet en voorstelling met Armeense dans, zang en muziek

Programma (let goed op voor welk onderdeel/welke onderdelen je een ticket koopt*)
14.00-17.30u workshop zang of dans - 14 euro
18.00u buffet - 15 euro**
19.30u-21.30u voorstelling incl. pauze - 17 euro

* Het is ook mogelijk om een passe-partout te kopen voor één van de twee workshops + voorstellingsbezoek. Deze kosten 28 euro en zijn alleen HIER te koop.
** Tickets voor het buffet zijn te koop via de link in de rechterkolom: za 23 nov 19:30
koop tickets

Zaterdag 23 november organiseert Internationaal Dansensemble Paloina een Armeense dag in CC Amstel. Het belooft een hele speciale dag te worden met het Armeense Ensemble Liudvig Garibian dat speciaal hiervoor van Armenië naar Nederland afreist. Dit orkest staat onder leiding van Liudvig Garibian met nog vier andere getalenteerde muzikanten die op accordeon, kemenche, ud en dehol de meest magische Armeense muziek maken.

Naast genieten van Armeense cultuur is er ook de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan workshops onder leiding van Armeense zangeres en zangpedagoge Ilda Simonian en gerenommeerd volksdansdocente Tineke van Geel. Bij de zangworkshops van Ilda zullen er Armeense zangstukken ingestudeerd worden die tijdens de feestelijke afsluiting van de dag een plekje krijgen in de voorstelling. Ilda Simonian is in de afgelopen jaren betrokken geweest bij verschillende projecten in Nederland. Zo heeft ze een aandeel gehad bij het concert Gurdjieff meets Hewar tijdens het Holland Festival 2018, een project van het Nederlands Blazers Ensemble en projecten van modern componist Merlijn van Twaalfhoven. 

Tineke van Geel is een bekende naam in de volksdanswereld. Ze is zeer ervaren in het geven van workshops Armeense dans. Al sinds 1985 reist ze regelmatig naar Armenië om zo veel mogelijk te leren over Armeense dans en folklore. Van de Armeense regering heeft ze voor haar inzet voor het promoten van Armeense dans verschillende onderscheidingen ontvangen. De workshop die Tineke geeft zal live begeleid worden door het Ensemble Liudvig Garibian.

Op zo’n enerverende dag kun je natuurlijk niet op droog brood blijven zitten. Er komt een fantastische buffet verzorgen met Midden-Oosters karakter.

Vanaf 19.30 uur is er een feestelijke voorstelling als afsluiting. In deze voorstelling zal Paloina hun twee Armeense choreografieën van Paylak Sargsyan dansen. De choreografie Tamzara vertelt het verhaal over de zondag voor Pasen. De jongens en meisjes verzamelen dan op het plein voor de kerk. De meisjes leggen hun zakdoekje in een mandje, vervolgens nemen de jongens één voor één een zakdoekje uit de mand en dansen dan met de eigenaresse van dat zakdoekje. Daarnaast zal Axalcxa gedanst worden, een prachtige solo voor één danseres.  Ook Ensemble Liudvig Garibian, het jeugdensemble van Armeense Stichting Abovian uit Den Haag en de deelnemers van de zangworkshop met Ilda Simonian zullen te zien zijn.

Dans: Internationaal Dansensemble Paloina en Jeugdensemble Abovian
Choreografie: Paylak Sargsyan
Licht: Lisanne en Ramon
Geluid: Lisanne en Ramon
Muziek: Ensemble Liudvig Garibian en Paloina orkest o.l.v. Helene Egberts
Techniek: Ramon Wubbe en Thijs Kok
Productie: Lisanne van Wanroij
Met dank aan: bijdragen van FCP en VSB fonds

Website Paloina
Facebook Paloina