Muziek(theater)

Moving Guitars

Moving Guitars
    • we are public

Een voorstelling waarbij muziek, beeld en dans met elkaar in dialoog gaan

Muziek(theater)

Moving Guitars

Moving Guitars

Een muzikale fantasiewereld die oud en nieuw bij elkaar brengt

Moving Guitars is een voorstelling waarbij muziek, beeld en dans met elkaar in dialoog gaan. Wat is nu het element dat deze werelden met elkaar kan verenigen? Dat is beweging!

Je hoort verfijnde oude dansen op de barokgitaar tegenover ruige nieuwe klanken op de elektrische gitaar. De man die als een soort god tussen de verschillende werelden in beweegt is danser Kenzo Kusuda. Hij verenigt de oude muziek met de nieuwe muziek, om te komen tot een nieuwe balans.

Terwijl de muziek zich ontwikkelt, groeit er iets op het podium. Een magisch kussen gevuld met lucht. Het ademt als een kosmisch lichaam tussen verleden en toekomst. Het door Kenzo in beweging gebrachte decor groeit uit tot reusachtige proporties. Al transformerend van vorm en kleur beweegt dit enorme wezen op de muziek. Op de golvende creatie zijn vervreemdende videoprojecties van Paul en Menno de Nooijer te zien, associërend op de muziek.

Gitarist en Nederlandse Muziekprijs winnaar Izhar Elias en de toonaangevende componist en elektrisch gitarist Florian Magnus Maier zijn verantwoordelijk voor de muziek. Kenzo Kusuda betovert het publiek met zijn fijnzinnige bewegingen. Paul en Menno de Nooijer zijn wereldberoemd om hun speciale stop-motion filmtechniek. En de bewegende decors van Cocky Eek reizen de hele wereld over, van festival naar festival.

In Moving Guitars hoor en zie je een onvergetelijke mix van al deze stijlen.

Moving Guitars is op zaterdag 25 januari opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Concept: Izhar Elias
Compositie: Florian Magnus Maier, Francesco Corbetta
Videoprojecties: Paul en Menno de Nooijer
Dans, choreografie: Kenzo Kusuda
Decor: Cocky Eek
Licht, geluid: Thomas Niehof
Muziek: Izhar Elias, Florian Magnus Maier

Duur: 60 min.

Website Moving Guitars
Facebook Moving Guitars